Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Maarten van Rossem woest: Wordt gedwongen te stoppen met De Slimste Mens


De geruchtenmolen draait op volle toeren nadat Herman van der Zandt onlangs aankondigde dat hij na twintig jaar vertrekt bij de NOS én zijn MAX-klus Met Het Mes Op Tafel opgeeft om naar KRO-NCRV te gaan. Wat betekent dit voor zijn rol in het populaire programma De Slimste Mens?

Kenners speculeren erop dat Herman mogelijk is overgehaald met de belofte dat hij een van ’s lands meest bekeken programma’s in handen krijgt: De Slimste Mens. Als hij de rol van Philip Freriks overneemt, wie zal dan Maarten van Rossem vervangen?

In Maarten zijn eigen podcast laat hij weten dat hij helemaal nog niet wil stoppen met de slimste mens. Hij zegt er het volgende over: “Ja, ik zag dat ook op Twitter. Dat hoe-heet-ie, Van der Zandt, overstapt naar de KRO-NCRV. Ik zou zeggen: bij deze speculatie moet ik constateren dat wij allebei nog leven en dat wij voorlopig niet van plan zijn om op te houden met leven”

“Als deze waarnemers een beetje serieus nadenken, dan zien ze toch wel in dat mijn functie bij De Slimste Mens feitelijk nog dertig jaar vervuld kan worden door mijzelf. Ik zit gewoon in een stoel en een keer per kwartier zeg ik drie zinnen, dus dat is te doen, desnoods met een zuurstofflesje achter de stoel.”

“Philip is gezond, die is niet zo dik als ik, die wandelt veel en is nog in topconditie. Dus dankjewel voor de suggestie van: ‘Kunnen die oude lullen nou niet eens een keer opsodemieteren?’, en: ‘Kunnen we niet eens lekker speculeren over wie dat zouden kunnen doen?’, maar ik vind het eerlijk gezegd nogal onbeleefd.”

“Voor veel mensen zijn wij eigenlijk al dood. Een soort van The Walking Dead die een programma presenteren.”

Stopt Maarten ook als Philip stopt? “Ja, dat is wel het idee, dat ik dan ook stop, ja. Het programma zal dan, over tien jaar ofzo, gepresenteerd gaat worden door een of andere hupse blondine met zo’n vlecht.”

Maar hoe zit het met Herman?“O ja, sorry, ik was even Herman vergeten. Dat is geen hupse blondine.”

“Ik neem aan dat hij bij de KRO-NCRV allerlei andere leuke dingen gaat doen. Iedereen gaat culturele programma’s maken. Jinek ook. Kennelijk is dat ineens in de mode gekomen. Ik denk ook dat ze ook wel zien dat talkshows een beetje een passeerstation is. Het zijn er te veel.”

Is dit de laatste keer dat we Maarten zien bij de slimste mens? “Niet dat ik weet. Het kan natuurlijk zijn – je weet hoe Hilversum in elkaar zit – dat je ineens hoort dat je eigenlijk dood bent en dat de KRO-NCRV twee exemplaren van de pil van Drion toezendt van: u kunt uw verjaardag nog vieren, maar dan moet het ook maar eens een keer afgelopen zijn.”

“Ik vind het bejaardendiscriminatie dat ze er zo vanzelfsprekend van uitgaan van: dat moet nu toch wel een keertje afgelopen zijn, dat zijn toch wrakken? Het zijn juist de dingen die Philip en ik doen – voor Philip kost het iets meer energie dan voor mij – ook voor de lange termijn een heel aantrekkelijk perspectief.”

“Ik vind het eigenlijk opmerkelijk. Is dat bij al die tv-gasten zo? Dat je al meteen begint te denken: kan die man niet eens opsodemieteren? Ik hoor dat hij al over de 50 is! ‘Hoezo? Is Wendy al 50? Ik wist dat helemaal niet! Zou ze niet eens op moeten donderen?’ (…) Ik heb persoonlijk de ambitie om door te gaan tot ik honderd ben.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Iemand een chagrijnige vent zonder humor vinden heeft helemaal niéts met leeftijd te maken, maar met smaak!

Vind ik erg jammer. Dit is een geweldig duo.

Als Maarten en Philip verdwijnen is het programma ten dode opgeschreven.

Leeftijd discriminatie is al jaren aan de gang op tv vooral voor vrouwen die in de 50 zijn daar hoorde je de mannen nooit over totdat ze zelf aan de beurt zijn maar zij zijn dan al tegen de 80.

Dat programma is niets meer als die twee weggaan. De wisselwerking tussen hun, maakt het juist zo leuk.

Heel jammer. Je haalt het hart uit de kwis.

Ze doen ’t geweldig met z’n tweeën maar vindt Maarten minder leuk dus van mij mag hij weg