Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Mark Rutte haalt keihard uit naar ‘domme’ Merel EK


Tijdens de wekelijkse persconferentie van minister-president Mark Rutte werd hij vrijdag geconfronteerd met een pittige vragenvuur van Merel Ek, de gedurfde verslaggeefster van het spraakmakende programma Hart van Nederland en bekend gezicht bij Vandaag Inside. Met de prangende vraag: “Meneer Rutte, draagt u verantwoordelijkheid voor het herstel van het vertrouwen in de politiek?” bracht ze Rutte flink in het nauw.

Het bewuste fragment ging al snel viral op alle sociale mediaplatforms, vooral vanwege de geïrriteerde reactie van Rutte: “Dergelijke algemene vragen leiden alleen maar tot een andere vraag die u wilt stellen… Kom gewoon met uw vraag, want dit zijn van die open deuren… Natuurlijk voel ik me verantwoordelijk voor het vertrouwen in de Nederlandse politiek. Dat is toch vanzelfsprekend?”

Rutte was van mening dat Merel zich als journaliste wat meer moeite mocht getroosten. “Laten we op deze vrijdagmiddag serieus blijven tijdens de persconferentie. Ik beschouw dit niet als een serieuze vraag.”

‘Mevrouw…’ Merel hield echter voet bij stuk. “Vindt u het geen serieuze vraag?”

Rutte: “Nee. Wat kan ik anders zeggen dan ja? Het zou toch te gek voor woorden zijn als ik hier nee op zou antwoorden?”

Merel: “Nou ja, dat weet ik niet.”

Rutte: “Nou, dat maakt niet uit. Vertel maar.”

Merel: “Denkt u dat u een van de oorzaken bent van het tanende vertrouwen in de Nederlandse politiek?”

Even later counterde Rutte: “Mevrouw, ik heb de verkiezingen in 2021 gewonnen. Zou het niet vreemd zijn als de VVD 34 zetels zou behalen als men geen vertrouwen in mij zou hebben?”

De reacties op dit voorval waren verdeeld: sommigen vonden het inderdaad een zwakke vraag van Merel, terwijl anderen het juist toejuichten dat ze zo kritisch was naar Rutte toe.

Marcel van Roosmalen, bekend om zijn scherpe pen, toonde begrip voor Rutte in zijn programma Marcel & Gijs. “Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Je zit aan het einde van de week en dan krijg je zo’n standaardvraag voorgeschoteld. Wat moet je daar nu mee? Iedereen kan weleens chagrijnig zijn.”

Zijn tafelgenoot Gijs Groenteman reageerde verbaasd: “Dit is niet het Rutte die ik ken. Altijd vrolijk en vriendelijk. Intern schijnt hij een heel ander persoon te zijn, maar naar buiten toe is hij altijd zo aimabel.”

Zelfs Henk Westbroek, als ervaringsdeskundige in de politieke arena, kon enig begrip opbrengen voor Rutte. “Begrijpelijk, hoor. Die man heeft al 95 van dergelijke nutteloze vragen moeten beantwoorden. Op een gegeven moment wordt dat gewoon te veel.”

Toch was er één opvallende criticaster: Sywert van Lienden, beter bekend als de ‘mondkapjesgoeroe’, viel Merel genadeloos aan. Via Twitter deelde hij zijn mening: “Dit fragment toont vooral aan dat de betreffende journaliste zelf bijdraagt aan het afbrokkelen van het vertrouwen in de politiek. Absurde interviewtechniek door SBS. Rutte gaf uitstekende antwoorden.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nee dat mag niet van de vergeetachtige Rutte, nee daar kan hij niet tegen tegen kritiek, en deze is terecht oprotten als je niet tegen de waarheid ku nt

Helemaal gelijk het is en blijft een vervelende man een kind die zijn zin niet krijgt, en merel is heel goed en wordt steeds beter, maar hij heeft het hele land van groningen tot limburg omver geworpen, wat een labek.

Rutte kan dat je waarheid zegt of vraag waarheid zeg hij nooit altijd leugens hij moet opstappen hij kom zijn beloften toch niet na de de VVD CDA D66 CU deugd geen van allen onderling afspreken dat het kabinet niet valt en ze luisteren ook niet naar de bevolking die 90% zeg dat ze moeten opstappen

Wij vinden Mark Rutte al 12 jaar dom, dus wat doet hij daar nog??

Als je hem ergens op aanspreekt wordt hij pissig. Hij heeft heel NL naar de kl*te geholpen.
Vreselijk narcistisch autistisch ventje.
Opzoutehhhhhh…!!👊👊👊

Ik kan niet wachten tot we weer naar de stembus mogen en hopelijk nu echt afrekenen met Rutte, want nog 4 jaar Rutte. En Nederland is echt helemaal kapot gemaakt door die kerel.

Vond het ook een makkelijk willen scoren vraag eigenlijk zonder inhoud .En nee hoor ik ben niet eens een vvd stemmer.