Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Katja Schuurman: Ik ben zelf 180 keer aangerandKatja Schuurman doet een heftige onthulling en laat op haar Instagram account weten dat ze zelf wel meer dan 180 keer is aangerand door mannen. De reden waarom ze geen aangifte deed is omdat ze dacht dat het erbij hoorde dat het normaal was. Ze dacht werkelijk waar dat mannen zo waren.

Katja roept nu slachtoffers op om van zich te laten horen en dit niet meer te pikken. Ze benadrukt dat de slachtoffers niet moeten denken dat het hun eigen schuld is. Katja is er namelijk te laat achter gekomen dat de meeste mannen niet zo zijn en dat het een klein groepje mannen is die dit flikt.

Katja zegt er het volgende over:

”Voor alle meisjes die nu nog puur, open, vrij en onbezoedeld zijn: Meiden en vrouwen die dingen hebben meegemaakt met mannen die niet goed voelden: sta op! Laat je horen! Laat weten dat het niet normaal is wat er is gebeurd. Praat jezelf geen schuld aan.”


”Wees even stil. Probeer heel eerlijk te luisteren naar jezelf. Naar je hart, naar je intuïtie, je diepe ware weten. Dan weet je namelijk dat het niet klopte wat er gebeurd is. En dat niet jíj, maar hij schuldig is. (Of zij.) Waarom je ook bent meegegaan, waar dan ook naartoe, hoe het heeft kunnen gebeuren: het is allemaal onderdeel van een blijkbaar -nog steeds- algemeen geaccepteerd narratief. Geaccepteerd en bijna vanzelfsprekend gedrag. Ik had in mijn leven tot nu toe zeker 180 aangiften kunnen doen voor aanranding. Ik deed het niet. Omdat ik dacht dat het normaal was. Dat het erbij hoorde. Dat -de meeste- mannen gewoon zo zijn.”

Nou zo zijn de meeste mannen niet! Zo horen ze in elk geval niet te zijn!
Durf te spreken. We staan achter je! En naast je. En waar je maar wilt. Want het moet klaar zijn. Eindelijk.”


“Stelletje lompe, arrogante, narcistische, ongevoelige, simplistische, egocentrische, domme eikels. Kijk eens even in de spiegel. Nee, kijk écht. Wat zie je? Wie zie je?
Laat in je hoofd voorbij komen wat je hebt gezegd, gestuurd, gedaan.
Wat voel je? Voel je íets? Voel je niks?”


”Probeer even daar te zijn. Met jezelf. Met dat wat waar is. Want -tenzij je tè narcistisch bent- weet je precies wat onschuldig is en wat stiekem niet.
En bedenk dan hoe je verder wilt.”


14 Reacties

 1. Maus

  Die Katja

 2. Freek

  Bij Katja is het altijd de overtreffende trap.

  Eerst denken dat het erbij hoort (wat voor opvoeding heb je dan meegekregen) wat ik niet geloof. En nu ineens iedereen van advies voorzien. 🙄

 3. Ina

  Geweldig wat Katja schrijft,ze heeft helemaal gelijk .chapo hoor

 4. S Groenhuijzen

  Zegt onze grootste nyfomane van Nederland.
  Die moet je al helemaal niet geloven,want iedere kerel die ze tegen komt moet ze zijn toverstaf hebben.
  Kijk maar na Freek Noortwijk,binnen 15 min had ze hem al in de plee te grazen.
  Dat bedoel ik nou,ook mannen worden slachtoffer van zo,n wijf & nu blèren dat ze wel 180x aangerand=
  Iedereen weet toch hoe ze= met haar bipolaire geneuzel.

 5. Jantine

  Ook ik ben heel vaak aangerand toen ik jong was en veel avontuurlijk reisde en heb nooit aangifte gedaan. Tja,ik dacht altijd dat 80% van de mannen niet te vertrouwen was en was daardoor altijd op mn hoede. En ja,je denkt dan:dat hoort er zeker bij. Ook op mn werk gebeurd en dat heeft meer indruk achtergelaten. Ik moest steeds terug naar die enge situatie.
  Nu maken al die verhalen in de media bij mij vervelende oude herinneringen los. Na heel veel jaren. Toch apart. Toen dacht je dat er niets aan te doen was,behalve van je af te slaan waardoor ik gelukkig erger kon voorkomen.

 6. An

  Katja, aandacht nodig. Hoeveel kerels heb jij je bed gedeeld. Je bent een voorbeeld voor je kind maar denkt met je … Vul dat zelf maar in schaam je.

 7. Gooische matras

  Mooi dat je je uitspreekt. De Gooische matras is een fenomeen dat bestaat al minstens 40 jaar! Iedereen deed het met iedereen. Het groomen van meisjes was totaal bekend. Meisjes werden gewaarschuwd voor bepaalde uitgaansgelegenheden. Dat tout bekend Nederland nu in volle verbazing reageert dat verbaast mij nu weer. Want, helaas, het spel is niet veranderd alleen de namen. En misschien is het superlatief geworden na jaren gedogen.

 8. Joepie

  Ze heeft blijkbaar alle keren geturft….

 9. T.van Riet

  Vreselijk dat jij die mannen niet aangepakt hebt, wat vreemd! Toch krijg je hierdoor weer aandacht, terwijl je even in de luwte wilde blijven….
  En nu de vrouwen aanmoedigen hun mond open te doen,terwijl jij 180 x (!!!!!!) die mannen liet begaan waardoor jij nieuwe slachtoffers hebt gemaakt omdat jij die kerels liet weten dat zoiets normaal was.
  Jij doet wel heel veel om maar aandacht te krijgen.

 10. ReperteerSpeer

  Ben Katja Schuur(tegen elke)man en het vrouwtje die inplaats van de hond iedere avond de mossel uitlaat en vindt ’t nodig om het record (180 aanrandingen !) met ons te delen , Bravo r is altijd baas boven baas , ga toch fietsen

 11. Bianca

  Ja katja en hoeveel keer heb je d’r van genoten 179 keer???? Iets met bubbelbad jou feestje toch dus niet met tegenzin lijkt mij ,dus nou niet zielig gaan zitten doen zo heilig ben je niet

 12. A.j.Nieuwenhuizen.

  Dom kind.

Geef een reactie