Utopia Nieuws ✅

Het laatste showbizz nieuws

Chateau Meiland

Martien en Erica Meiland hebben grote problemen


Martien en Erica Meiland zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe villa in Noordwijk. De villa ter waarde van 2,6 miljoen euro is werkelijk waar prachtig.

Alleen zijn de buren niet zo blij met de komst van Martien en Erica. Maar dat nemen ze maar op de koop toe. Martien en Erica hadden overigens liever in Hengelo blijven wonen, maar door het gedoe met de gemeente voelden ze zich genoodzaakt te verhuizen.

Maar Martien en Erica Meiland hebben de nieuwe villa met de hakken over de sloot kunnen kopen blijk uit de koopakte. Wij gingen ervan uit dat ze het grootste gedeelte met hun eigen geld hadden betaald. Dat beweerde Martien namelijk ook eerder, maar niets blijkt minder waar.

Uit de koopakte blijkt namelijk dat Martien een hypotheek van 1,25 miljoen euro op de villa heeft gekregen. En dat was het maximale bedrag dat hij en Erica aan hypotheek van de bank konden krijgen. Daarmee is pas de helft van de aankoopprijs van de villa voldaan. Ze hebben nog 745.000 euro van hun eigen geld erin gestoken, maar dan kwamen ze nog steeds een dikke 7 ton tekort en de bank was niet van plan een hoger hypotheek te verstrekken.

Martien en Erica konden ook geen eigen geld meer inleggen ze hadden gewoonweg niet meer. Toen hebben ze maar een extra lening afgesloten bij de bank voor de overige 7 ton. En een lening betekent een veel hogere rente betalen dan bij een hypotheek dus dat is zeker niet handig om te doen bij het kopen van een huis.

Wellicht dat Martien en Erica de lening voor een groot gedeelte kunnen terug betalen als het Chateau in Frankrijk verkocht wordt. Maar het chateau staat nu al een tijdje te koop en het lijkt erop dat het ook niet heel snel verkocht gaat worden.

Mocht het Chateau niet verkocht worden dan hebben de Meilandjes echt een probleem, maar als John de Mol besluit te stoppen met de Meilandjes omdat de kijkcijfers dalen en de kijkers er genoeg van hebben dan kunnen Martien en Erica echt in financiële problemen komen door de aankoop van deze dure villa. Wellicht hadden ze toch beter een iets goedkoper huis kunnen kopen.


16 Reacties

 1. Loes

  Ze doen net of ze alles kunnen!!!!!
  Nare mensen

 2. Jansen

  Klopt, hadden ze maar niet zo hoog moeten vliegen.
  Vind het ook absurd, hoe die Meiland het doet, is een grote aansteller.
  Kijk hier ook niet naar, die prut zender SBS

 3. Joke

  Zijn ze toch zelf schuld .Château niet verkocht Dat in Hengelo was een miskoop door streek van de gemeente.Waarom moet het allemaal zo duur zijn? Schoenmaker blijf bij je leest is het spreekwoord

 4. Geertruidenberg

  Duidelijk een te grote broek aangetrokken, ik zou “zeggen” neem nog maar een wijntje!

 5. Geert

  Ja duidelijk een piggelmee syndroom en maar groter en duurder niets is goed laat ze maar goed op hun bek vallen stelletje aanstellers

 6. Cor

  Ze moesten niet verhuizen. Als ze in 1 huis wonen met z’n tweetjes is niks aan de hand. De gemeente kan je niet verplichten te verhuizen.

  • Miep

   eindelijk iemand die zegt wat ik ook al dacht. je mag je huis toch zelf inrichten zoals je wilt. als alles maar via 1 voordeur gaat is er geen haan die er naar kraait toch?!

 7. Peter

  Ze hadden gewoon in Hengelo kunnen blijven wonen met zn twee.
  Gewoon onzin allemaal

 8. bartha

  Beste stuurlui staan aan wal ik gun deze mensen deze mooie villa hoop dat ze er nog lang mogen wonen ieder die zo kritiek hebben is allemaal wangunst

  • Ittie Plantenga

   Ik gun ze alle geluk. Ze brengen vreugde in sombere tijden aan mensen. Via tv en spelletjes. En harde werkers. En die Villa hoop voor hun dat ze het verkopen. Als er geen Corona was geweest was het voor hun ook beter verkopen. Sterkte familie Meiland met alles wat jullie doen. Mag jum heel graag. Voor al zo doorgaan.

 9. Wie niet als gewone burger , het is al die met genoeg euro s hebben die klagen , mensen die iedere maand moeten rekenen , die worden niet vernoemd , enkele rijk

 10. Robert

  De familie Meiland zal ongetwijfeld, voordat ze die villa kochten, een financieel overzicht gemaakt hebben. Dus zal het kunnen, anders koop je zoiets niet!
  Overigens spreekt uit de meeste reacties alleen een hoop afgunst en oordeelt men erg snel. Zolang wij hun hypotheek niet hoeven te betalen, is er niets aan de hand, lijkt mij!
  Leven en laten leven!

 11. Gilbert Hendriksen

  Als oud inwoner Hengelo gld is het te gek voor woorden dat de Gemeente voor de ontstane situatie geen oplossing heeft kunnen geven. Wie blundert er nu? De makelaar, de Gemeente, aannemer? Of allen. Ze geven voor de middenstand ook veel terug denk aan toerisme etc. Hengelo gld is een zeer gemoedelijk dorp met vriendelijke mensen. Ze hadden daar prima tussen gepast. Jammer dat ze geen ander alternatief hadden, doch zijn er de afgelopen 15 jaar veel woningen gesplitst in 2 onder 1 kap. Gemeente grove nalatigheid, hier had je anders kunnen beslissen

 12. Ré

  Nare mensen zijn degene die zich moeien met andermans zaken!
  Weer veel jaloerse reactie zoals altijd. Man, man wat afgunst kan doen. Wat is het probleem eigenlijk. Jullie moeten toch niet helpen afbetalen!

 13. Henk

  Laat die mensen lekker in hun waarde. Zou je zelf ook kunnen waarderen. De overal geposte afgunst is puur gebaseerd op jaloezie. Als een ieder zich iets meer bezig zou houden net z’n eigen ding en zichzelf ‘nuttig’ zou maken zoals fam. Meiland wel doet, zou je ook je energie niet hoeven verspillen aan gal spuwen, zoals ik nu zelf ook doe, maar dit maal terecht. Fijn weekend.

Plaats reactie