Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Tegenspreken Johan Derksen door gasten wordt bestraft met 50.000 Euro


johan-derksen

In de turbulente wereld van televisie waar meningen scherp en meningsverschillen fel zijn balanceert Johan Derksen op het slappe koord tussen controversie en autoriteit. Deze veteraan van de voetbaljournalistiek geliefd en gevreesd om zijn ongezouten meningen blijft de gemoederen verhitten. Met een persoonlijkheid groter dan het scherm zelf is Derksen een figuur die je niet snel vergeet of je hem nu adoreert of verafschuwt.

Derksen zijn stijl geworteld in een vervlogen tijdperk schuwt de politieke correctheid die tegenwoordig zo gewoon is. Zijn uitspraken worden door sommigen als ronduit racistisch gezien, terwijl anderen juist beweren dat Johan slechts ‘zegt waar het op staat’.

Opmerkelijk is dat een weerwoord in ‘Vandaag Inside’ schaars is. Voormalige tafelgenoten zoals Pieter Cobelens, Merel Ek, Sam Hagens en Lilian Marijnissen ontdekten dat een openlijke confrontatie met Derksen hen duur kwam te staan. Uit de show verbannen al dan niet tijdelijk na het tonen van te veel ruggengraat. Lars Duursma van De Communicado’s stelt de vraag die velen bezighoudt: “Is angst voor Johan’s wraak de reden dat velen zijn uitspraken onweersproken laten?”

Het blijkt dat het financieel niet onaantrekkelijk is om aan tafel bij Derksen te zitten. Met een vergoeding van zo’n 1.500 euro per show kunnen de vaste gasten aanzienlijk bijverdienen. Maar de prijs van tegenspreken kan hoog zijn. “Het kan zomaar zijn dat het uiten van een tegengeluid je jaarlijks een smak geld kost, tot wel 50.000 euro,” onthult Lars. Vandaar dat velen ervoor kiezen om hun mond te houden hoe absurd of aanstootgevend Derksens uitlatingen ook mogen zijn.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het is dus een meningenprogramma van Derksen.
Je bent alleen welkom als je met hem mee lult en als je lacht om de k*t en neuk “grappen” die Gijp maakt nadat ie 2 flessen wijn achterover heeft gekanteld.
Het niveau daalt heel sterk op deze manier.
Jammer.
Heb het een leuk programma gevonden maar als het van de buis verdwijnt zal ik het niet missen.