Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Ruzie achter de schermen bij Vandaag Inside, John de Mol woedend


Vandaag-Inside

In het medialandschap gonst het van verbazing: Marco Louwerens ook bekend als ‘directeurtje’ bekend van Vandaag Inside schittert in De Slimste Mens, maar opvallend genoeg zwijgt Vandaag Inside in alle talen over zijn deelname. Een situatie die vragen oproept vooral gezien het recente vertrek van Louwerens bij Talpa.

Het is opmerkelijk dat er in ‘Vandaag Inside’ geen enkele verwijzing of discussie plaatsvindt over Marco’s verschijning in de populaire kennisquiz. Gezien zijn prominente rol in Vandaag Inside laatst nog als Sinterklaas zou zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ normaal gesproken niet onopgemerkt blijven. Dit roept speculaties op dat er mogelijk sprake is van een zwijgplicht. Ze hebben het er 1x keer over gehad en daarna heeft John de Mol ingegrepen.

Marc Dik producent van De Slimste Mens uitte eerder zijn verbazing over deze radiostilte in een inmiddels verwijderd bericht: “Het is vreemd dat ‘directeurtje’ die het uitstekend doet in De Slimste Mens compleet genegeerd wordt in Vandaag Inside. Lijkt erop dat ze er zelfs niet over mogen praten.”

De stilte rond Louwerens deelname in De Slimste Mens kan wellicht gelinkt worden aan John de Mol’s eerdere houding. De Mol bekend om zijn strakke regie over Talpa-sterren stond bekend om zijn weerstand tegen deelname van zijn sterren aan De Slimste Mens vanwege de concurrentiestrijd met zijn eigen programma’s. Wendy van Dijk en Britt Dekker die beide gevraagd waren voor het programma waren hier niet blij mee.

Media-expert Victor Vlam noemt de situatie “heel erg vreemd”. Het feit dat Louwerens na zijn vertrek bij Talpa nu vrijelijk aan De Slimste Mens deelneemt maar vervolgens in zijn oude programma genegeerd wordt roept vragen op over de invloed en mogelijke afspraken binnen de mediawereld.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Stel je voor dat dat 3 tal het over de slimste mens gaan hebben in hun programma, en de kijkers dan nieuwschierig worden en van SBS naar NPO 1 gaan. Daarom mogen ze er niets over zeggen denk ik.

Ik denk dat dit nu al zoveel aandacht heeft gekregen dat de mensen toch wel nieuwsgierig zijn geworden.
Vaak hebben dit soort statements een averechts effect.
Maar ja, ze leren nooit hé ?

John de Mol zou eigenlijk Berlusconi in NL willen zijn; een soort monopolist van de media.
Dat merk je bijvoorbeeld dat er bij SBS programma’s van RTL afgekraakt worden. Heel onsportief en kinderachtig.