Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Ontslagen bij VI: Johan Derksen stuurt Pieter Cobelens weg na heftige ruzie


Johan-Pieter

De set van ‘Vandaag Inside’ is de afgelopen weken het toneel geweest van een opvallende afwezigheid. Pieter Cobelens de voormalige directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en een graag geziene gast is nergens meer te bekennen. De achtergrond van dit mysterie? Een stevig meningsverschil met Johan Derksen over het Israël-Hamas conflict.

De situatie escaleerde toen Derksen een controversiële uitspraak deed over de Joodse gemeenschap waar hij later op terugkwam. Cobelens die aanwezig was in de uitzending noemde Derksens opmerking “onbetamelijk”. Dit leidde tot een gespannen sfeer waarna Derksen in een volgende aflevering zonder Cobelens opmerkte dat de generaal-majoor maar ‘raaskalde’. Pieter kwam nog één keer terug om zichzelf te verdedigden na wat Johan over hem zei, maar dit viel niet goed bij Johan die nog steeds vond dat Pieter geen compassie toonde voor de Palestijnen.

Dit conflict zou volgens insiders geleid hebben tot een breuk achter de schermen. Sindsdien is Cobelens niet meer in het programma verschenen. Schrijver Leon de Winter oppert in De Telegraaf dat Derksen, Cobelens niet meer wil uitnodigen, omdat hij zich door hem vernederd voelt.

De Winter uit ook kritiek op Derksen en Gijp voor hun standpunten over de oorlog tussen Israël en Hamas, waarbij hij beweert dat ze gemanipuleerd worden door niet geverifieerde berichten uit Gaza mogelijk afkomstig van Hamas. Hij beschrijft dit als een ongeïnformeerde en schadelijke houding vooral omdat Derksen een groot publiek bereikt. “Hij weet niets van de lange, tragische geschiedenis van het conflict,” stelt De Winter.

Het moge duidelijk zijn dat René en Wilfred niks te zeggen hebben over wie er te gast is en welke specialisten er aan de bar zitten. Johan is de baas en zijn wil is wet achter de schermen bij Vandaag Inside. Bevalt een gast of specialist hem opeens niet meer dan zien we deze ook niet meer terug.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Meneer Derksen denkt overal verstand van te hebben en accepteert geen tegenspraak. Pieter Cobelens daarentegen weet precies waar hij het over heeft. De heren van VI kunnen daar niet tegen en gaan zich dan belachelijk gedragen. Gijp begint als een klein kind weer over het gewicht van Cobelens. Het is gevaarlijk om je mening te geven op tv over iets waar je geen verstand van hebt.
Dus schoenmaker blijf bij je leest.

Dat is inderdaad zo, maar Derksen denkt dat hij de wijsheid in pacht heeft.
Heel dat programma draait alleen maar om hem, de zeiksnor .
Op iedereen heeft hij commentaar, en als hij tegenspraak krijgt, worden ze niet meer uitgenodigd.
Leon de Winter heeft gelijk, het zijn allemaal antisemieten daar.😡

Johan duldt geen tegenspraak.😏

Derksen kan heel slecht tegen zijn verlies, zodat iedereen die het niet met hem eens is het veld moet ruimen. Een vervelende zeiksnor!

Johan kan het volgens mij niet goed hebben dat dhr Cobelens meer van defensie en oorlogsvoering weet dan hijzelf. En als iemand meer weet dan Johan, moeten ze wieberen.