Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Pieter Omtzigt flipt opnieuw de pan uit, schreeuwend en tierend heeft kort lontje


Pieter-Omtzigt

In de wereld van de talkshows waar de messen soms net zo scherp zijn als de tongen lijkt Khalid Kasem zich op glad ijs te begeven. Met de dreigende schaduw van Eva Jinek’s terugkeer lijkt zijn plek als gastheer van een vooravond programma allesbehalve verzekerd. En nu gonst het van de geruchten na een recente clash met niemand minder dan Pieter Omtzigt.

Het was vorige week dat Kasem de politicus confronteerde op de dag dat hij zijn verkiezingsprogramma lanceerde, een moment dat volgens kijkers neigde naar onbeschoftheid. “Hoe is dat na afloop gegaan achter de schermen?” vraagt men zich af vooral omdat Omtzigt bekend staat om zijn ferme houding buiten de camera’s.

De politiek verslaggever Sam Hagens die eerder getuige was van Omtzigt’s ongenoegen bij HLF8 beweert dat het achter de schermen bij Khalid & Sophie rustig bleef. Maar de NRC spreekt dit tegen met bronnen die beweren dat Omtzigt “emotioneel werd, zijn stem verhief en woedend wegliep”.

Het brandpunt van de discussie? Kasem zette druk op het feit dat Omtzigt niet alleen aan de tafel zat, maar vergezeld werd door Eddy van Hijum de architect van zijn verkiezingsprogramma. De NRC suggereert dat Omtzigt woedend was dat hij zich live moest verdedigen voor deze keuze.

Mediakenner Victor Vlam toont begrip voor Omtzigt’s irritatie in de podcast De Communicado’s vooral omdat Kasem de indruk wekte dat Omtzigt het niet alleen zou kunnen. “Wat ik er zwak aan vond is dat dat wel de meest cynische interpretatie denkbaar is van waarom hij iemand heeft meegenomen.”

Victor vindt deze suggestie onzinnig en zegt: “Is er echt iemand die gelooft dat Pieter Omtzigt het inhoudelijk niet aankan?” Hij gelooft dat Omtzigt juist zijn collega’s in het zonnetje wilde zetten, wat blijkt uit het feit dat Van Hijum kort daarna te gast was bij Op1.

Het interview nam een onaangename wending toen Kasem Omtzigt onderbrak net toen hij zijn kernthema ‘beter bestuur’ wilde bespreken. Mede-mediakenner Lars Duursma merkt op: “Ja, hij kijkt heel boos bij dat moment.” Het vermoeden bestaat dat Omtzigt beloftes zijn gedaan over de inhoud van het gesprek.

Volgens Victor heeft Kasem bewust gekozen om ‘de grootste linkse bezwaren’ tegen Omtzigt aan te snijden, waardoor er weinig ruimte overbleef voor het thema goed bestuur. “Dat is de journalistieke vrijheid die je hebt,” zegt Victor, “maar kijkers mogen ook vinden dat zij niet goed bediend zijn met het interview.”

Victor besluit met de overweging dat de keuze voor Khalid & Sophie op de dag van de presentatie van Omtzigt’s programma, campagnetechnisch misschien niet de slimste zet was. “Ik denk dat bij veel campagneteams nog onvoldoende duidelijk is dat het echt een links georiënteerde talkshow is.” Een inzicht dat zeker stof tot nadenken geeft in het politieke spel.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Allemaal zwartmakerij, bah!😏😝

Hou eens op met die zieke roddels.
De 2 grootste kanshebbers tijdens de verkiezingen worden nu door velen kapotgemaakt.
😬

Laatst bewerkt op 5 maanden geleden door Suus