Het laatste showbizz nieuws

Max Verstappen, Shownieuws

Max Verstappen Woedend over Kwalificatiechaos: ‘Dit is Absurd’


Max-Verstappen

In de coulissen van de Formule 1 waar de motoren brullen en de adrenaline door de pitstraat giert neemt Max Verstappen geen blad voor de mond over de uitkomst van de kwalificatie in Mexico. De Red Bull-coureur die op de derde plek start heeft na een urenlang oponthoud eindelijk duidelijkheid over zijn positie op de grid.

Het was bijna avond in Mexico toen de kwalificatierook optrok en de eindstand vaststond. Verstappen die lang moest wachten spreekt zich uit: “Ik vind het allemaal maar een beetje vaag”, laat hij weten in De Telegraaf. De racetopper spreekt van ‘mierenneuken’ en zet vraagtekens bij de lange duur van de beoordeling door de FIA.

Ondanks dat meerdere coureurs op het matje werden geroepen voor diverse overtredingen was het Logan Sargeant die een straf ontving voor het negeren van een gele vlag. Verstappen die geen straf ontving verduidelijkt zijn strategie in de pitstraat: “De enige optie om een gat te creëren met onze voorganger is in de pitstraat. Dat heb ik precies zo gedaan. Ik snap het probleem dus niet zo.”

Hoewel de Ferrari-rivalen Charles Leclerc en Carlos Sainz hem te snel af waren in de kwalificatie lieten de trainingssessies zien dat Verstappen’s longruns veelbelovend zijn. Toch had de snelheidsduivel liever op poleposition gestaan: “Maar ik was alsnog liever als eerste gestart dan als derde.”

De echte strijd moet echter nog beginnen en Verstappen is strategisch optimistisch over zijn kansen tijdens de race. “Het gaat erom hoe de start zelf is welke ruimte er ligt richting de eerste bocht en ook de baanomstandigheden spelen een rol.” Hij wijst ook op zijn tactisch voordeel met betrekking tot de bandenkeuze: “Daarnaast heb ik nog twee setjes over van de harde band in tegenstelling tot de mensen om mij heen.”

Met een mix van kritiek op het kwalificatieproces en zelfvertrouwen over de race, laat Verstappen zien dat hij klaar is voor wat er ook op de Mexicaanse baan zijn kant op komt. “Ik heb er een goed gevoel over”, sluit hij af. En in de wereld van de snelle wagens kan een goed gevoel net dat verschil maken.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties