Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Geert Wilders gaat helemaal los in het programma Tijd voor MAX


Geert-Wilders

De verkiezingen voor de tweede kamer staan voor de deur en dat betekent dat de politici elk tv optreden pakken wat ze kunnen om stemmen te winnen. Geert Wilders was te gast bij het gezelligheidsprogramma Tijd voor MAX. In plaats van zijn politieke ambities deelde de PVV-leider een glimp van zijn meer persoonlijke kant.

In een intiem gesprek deelde Wilders zijn nostalgie voor de klassieke films uit vervlogen tijden, zoals “How Green Was My Valley” uit 1941. Hij herinnerde zich liefdevol hoe hij de film de afgelopen decennia keer op keer bekeek, zij aan zij met zijn moeder. “Een hele mooie film. Het is een ingewikkeld verhaal. Ik heb die de afgelopen tien, vijftien jaar altijd met mijn moeder samen gekeken.”

Zijn moeder die 90 jaar oud is en verblijvend in een verpleeghuis deelde met Wilders haar passie voor films uit de jaren ’30 tot ’50. Deze gezamenlijke momenten hebben duidelijk een blijvende indruk achtergelaten. “Ze zit in een verpleeghuis, maar toen dat nog niet zo was, kwam ze een paar keer per jaar naar mij toe, in mijn safe house waar ik woon, en dan vond ze het leuk om samen dat soort films te kijken.”

Wilders is ongekend kritisch op moderne films en dat verklaarde zijn voorkeur voor deze oude juweeltjes: “Het waren mooie films, vaak zwart-wit, veertiger jaren en op een manier gemaakt… Als je het met nu vergelijkt vind ik dat het toch wel wat extra’s heeft. Het is ook goed gespeeld.”

Bij de vergelijking tussen hedendaagse series en klassiekers zoals Swiebertje, stelde Wilders: “Als je een moderne serie nu vergelijkt met – voor de mensen die ongeveer mijn leeftijd hebben – bijvoorbeeld een Swiebertje, op de Nederlandse televisie, dan vind ik nog steeds de Swiebertje’s vaak beter gespeeld.”

Wilders sprak ook liefdevol over zijn moeder en hun band. “Ik hoop dat ze nu kijkt, want ik heb haar gezegd dat ik nu hier ben. Nogmaals: het is een ontzettend lieve vrouw, negentig jaar, en het gaat redelijk goed met haar. Ze is toch vaak, meestal gelukkig, goed bij zinnen, dus ik ben daar wel heel erg trots op, op zo’n moeder.”

Ondanks zijn drukke schema probeert hij haar zo vaak mogelijk te bezoeken. “Ik ga er helaas te weinig heen, maar het is altijd een feest om er te zijn.”

Op de vraag of ze trots is op zijn carrière, antwoordde Wilders: “Ja, ze is het niet altijd eens met wat ik doe en wat ik zeg, maar een moeder is een moeder, dus ze is gelukkig wel altijd heel trots op mij geweest.”

Mocht je het vergeten zijn 15 november is Geert Wilders te gast bij Vandaag Inside. Dus dat wordt vast vuurwerk met Wilfred Genee en Johan Derksen die hem aan de tand gaan voelen. Zet het in je agenda.

DAN NOG EVEN DIT:

We hebben nieuws dat je niet wilt missen. We hebben een plekje veroverd bij Google Nieuws! Voor degenen onder ons die denken: ‘Google wat?’, geen paniek! Je kan ons nu volgen op Google Nieuws en zo blijf je sneller op de hoogte van de laatste roddels.

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Klik op deze link en klik dan op het knopje met het sterretje en klaar je volgt ons nu op Google Nieuws. Zie de foto hier beneden met de groene pijl.

Dit is net zoiets als een abonnement op je favoriete website, maar dan digitaal en helemaal gratis! Dus, klaar voor nog meer smeuïge roddels? Dan zien we je daar!

Klik op deze link en dan op het sterretje om ons te gaan volgen op Google Nieuws.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lief van Geert dat hij zo begaan is met zijn moeder, en bezoekt wanneer hij kan.
En al op zo’n hoge leeftijd, dat is iedereen niet gegund.
En wat die oude films betreft, ik kijk en keek daar ook altijd graag naar.
Heb die zelfs op dvd, uit de jaren 40 50 en 60.
Zal ook wel door mijn leeftijd komen.🤣
Vroeger had je weinig te kijken met één tv zender, swiebertje was een genot om naar te kijken en ja zuster nee zuster.
Ze geven hier geen goeie films meer op tv, alleen die zelfde koppen van die bn ers, met hun flauwe spelletjes.
Wat films betreft ben ik een ouderwetse muts.😅🤣😂

Ik kijk ook graag een oude film en geniet nog steeds van The Sound of Music😉

Geert is gewoon een man met het hart op de juiste plek ook al laten zijn woorden soms te wensen over. Hij heeft wel gelijk .

Een hele mooie film Nellie.
Ook gejaagd door de wind, Ben Hur en Spartacus, de Tien geboden ,de Sissy films .
Zo worden ze niet meer gemaakt tegenwoordig.😉

Helemaal waar Chrisje 😀 ik kijk weinig tv ik lees of knutsel liever maar tv staat wel aan , manlief kijkt graag sport. ⚽️