Het laatste showbizz nieuws

Maxima, Shownieuws

Koningin Maxima is naar de politie gestapt


In een bijzonder openhartige sessie met ‘Roze in Blauw’, het LHBTQI+-netwerk van de politie, werd koningin Máxima deelgenoot gemaakt van de realiteiten en uitdagingen die transmensen binnen het korps tegenkomen. Met een royale dosis empathie boog onze vorstin zich over de verhalen, waaronder die van Nathan, een transman met een dienstverband bij de politie sinds 1997 en die in 2018 een transitie doorging.

“Het was een moeilijke tijd. Ik werd gediscrimineerd en bijvoorbeeld kleedkamers waren een moeilijk onderwerp”, onthulde Nathan, blootleggend dat, ondanks vooruitgang, acceptatie binnen de politiemacht nog steeds een berg is om te beklimmen. Zo kwam hij recentelijk zijn oude naam tegen in het computersysteem, wat leidde tot de verzuchting: “Hoe kan dit nog gebeuren.”

Terwijl Máxima de realiteiten en huidige staat van acceptatie binnen de politiedienst absorbeerde, peilde ze wanneer ‘Roze in Blauw’ hun missie als ‘voltooid’ zou beschouwen. Het sombere vooruitzicht werd al snel duidelijk; er is nog een lange weg te gaan. “Ik vrees ook van niet”, erkende koningin Máxima, terwijl ze reflecteerde op de voortdurende uitdagingen waarmee de LHBTQI+-gemeenschap binnen de politie wordt geconfronteerd. Het verhaal van Nathan illustreert dat zelfs binnen organisaties die diversiteit bevorderen, de sporen van discriminatie en onbegrip nog steeds aanwezig zijn en aangepakt moeten worden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“Koningin Maxima is naar de politie gestapt”
Hm, waarvoor was dat ook alweer?