Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Deze bn’er wordt de woordvoeder van Pieter Omtzigt 


Schrijver Onno Aerden die de man is van de bekende schrijfster Susan Smit staat nu in de politieke schijnwerpers. Onno Aerden is namelijk aangesteld als de nieuwe woordvoerder van niemand minder dan Pieter Omtzigt. “Daarmee heeft Aerden, die alweer vier jaar getrouwd is met Smit en zelf ook boeken schrijft, zich in het hart van het poltieke circus van de komende maanden genesteld.”

Maar Aerden begint zijn politieke loopbaan niet zonder controverse. Zo blijkt uit een tweet die hij eerder dit jaar heeft gepost, waarin hij de BBB-partij van Caroline van der Plas ‘een gezwel dat kwetsbare democratie van binnen uit kapot vreet’ noemde. De tweet is nu weliswaar verwijderd, maar het internet vergeet niet, lieve lezers. Enkele reacties liegen er niet om: “Pieter Omtzigt zou er goed aan doen deze fout per direct te herstellen en u weg te sturen.”

Naast Onno Aerden zien we ook andere vertrouwde gezichten in de entourage van Omtzigt. Oud CDA-Kamerlid Wytske Postma en voormalig secretaris van Henk Krols’ partij 50Plus, Simon Geleijnse, zullen ook hun bijdrage leveren aan de campagne. Het mag duidelijk zijn dat Omtzigt niet voor de kleintjes gaat en zich serieus aan het voorbereiden is op een robuuste vertegenwoordiging in de Tweede Kamer.

Het wordt echter spannend om te zien of de politieke aspiraties van Aerden een impact zullen hebben op zijn rustieke levensstijl. Onno en Susan bezitten namelijk een pittoresk boerderijtje aan de Belgische grens in Noord-Frankrijk. Zal hij die idyllische uitjes laten schieten voor de hectiek van de Nederlandse politiek? Daarover houdt Aerden de kaarten nog tegen de borst. Maar laten we niet vergeten dat de man ook een boekenschrijver is, getuige zijn recente uitgave ‘De bevrijdende rijkdom van goed genoeg’.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit artikel klopt al niet meer, omdat van Aerden alweer weg is. Dat bericht over dat de BBB een gezwel is is de reden dat hij weer weg is.

Hij is alweer weg, maar dit geeft wel aan dat Omtzigt nog steeds niet weet wat hij wil en dat geeft toch te denken.