Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Koning Willem-Alexander woest probeerde dit onder de pet te houden


In een verrassende wending lijkt Koning Willem-Alexander met een mode-dilemma te worstelen dat hem diep teleurstelt: het schijnt dat hij geen pet meer mag dragen! Maar wat ligt ten grondslag aan deze onthutsende beslissing?

De koninklijke piloot, die naast zijn officiële taken een passie heeft voor de luchtvaart, heeft onlangs in de podcast ‘Door de Ogen van de Koning’ zijn liefde voor het vliegen onderstreept. Hij benadrukt dat vliegen voor hem niet alleen een daad is, maar een belangrijk aspect van zijn persoonlijke identiteit.

“Het is van belang om bij te blijven”, merkt Koning Willem-Alexander op, en vergelijkt dit met het spreekwoordelijke fietsen dat je nooit verleert. Maar vliegen met een vliegtuig vol passagiers is een heel andere verantwoordelijkheid. De vorst legt uit…

“Vliegen is een serieuze aangelegenheid, het is geen hobby die je er zomaar bij kunt doen. Het vergt volledige toewijding, maar ik haal er wel echt plezier uit”, deelt Koning Willem-Alexander. Als resultaat van deze passie stapt hij regelmatig in een KLM-vliegtuig of een privéjet om de touwtjes in handen te nemen. Toch heeft er recentelijk een verandering plaatsgevonden die hem teleurstelt…

Sinds enkele jaren geleden de traditionele petten van KLM-piloten werden afgeschaft, heeft Koning Willem-Alexander ervaren dat zijn vermogen om onopvallend door de luchthaven te bewegen beperkt is. Hij legt uit…

“Er was iets speciaals aan het dragen van een pet”, deelt Koning Willem-Alexander in de podcast. “Het bood me een handige manier om onopgemerkt door Schiphol te wandelen, op weg naar de gate.” Het lijkt erop dat de vorst nu moet wennen aan het idee van zonder zijn kenmerkende accessoire door de luchthaven te lopen met tien man beveiliging om zich heen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kan hij toch invallen bij Transavia, die hebben toch te weinig mensen en hij is woest, nu dat korte lontje van hem nemen we met een korrel zout. Niet zeuren Wimpie als je niet oppast, zie je ze vliegen.

Echt huilen met de pet op: koninklijke piloot kan er met de pet niet bij, zonder hoge pet van zichzelf maar zonder met de pat erna te gooien, incl. oranje toupet niet meer incognito onderweg naar de gate?

Nick, geweldig commentaar.