Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Jan Keizer haalt hard uit naar Volendam hater Maarten van Rossem


Jan Keizer, de bekende zanger uit het schilderachtige Volendam, is er helemaal klaar mee: het negatieve stempel dat zijn geliefde dorp lijkt te dragen. Volgens hem is het hoog tijd om af te rekenen met vooroordelen en het imago van Volendam in een ander daglicht te plaatsen. Ondanks zijn gevoel voor humor, gaat Jan de barricades op als het aankomt op het bashen van zijn geliefde plek, vooral door prominenten zoals Maarten van Rossem.

In een recent gesprek met de Nieuwe Revu neemt Jan enkele voorbeelden ter hand, waaronder cabaretier Theo Maassen die ooit een gevoelige grap maakte over de tragische cafébrand in Volendam. “Die avond verloor ik zelf ook familieleden. Het zou anders zijn geweest als hij zo’n grap een week na de ramp had gemaakt, omdat het dan nog gevoeliger ligt. Maar nu, ach, hij mag van mij zijn gang gaan.”

Jan benadrukt zijn standpunt: “Als cabaretier is het juist je taak om tegen heilige huisjes aan te schoppen, toch? Theo Maassen is slim, lekker eigenzinnig en goed in zijn teksten. Liever dat dan die vervelende Maarten van Rossem, die in De Slimste Mens alleen maar praat over ons ‘achterlijke dorp’.”

Volgens Jan is Volendam verre van achterlijk. “Natuurlijk zijn er uitdagingen, maar we hebben hier ook talloze succesverhalen. Hier vind je de meeste actuarissen van Nederland en hebben verschillende voetballers uit Volendam het zelfs tot het Nederlands elftal geschopt. Wij Volendammers zijn gedreven en vastberaden om onze doelen te bereiken, koste wat kost.”

Het dorp telt niet alleen zangers, maar ook zijn voormalige BZN-maatje Anny Schilder woont er. De frequentie van hun ontmoetingen is echter laag. Jan onthult in een gesprek met de Weekend: “Eigenlijk nauwelijks. Anny woont aan de andere kant van het dorp. Als ze jarig is, geef ik haar even een belletje.”

Hoewel sommige contacten kunnen vervagen, benadrukt Jan dat dit simpelweg bij het leven hoort. “Als ik Carola Smit in de supermarkt tegenkom, staan we weer een half uur te kletsen, snap je? Dat is gewoon heel gezellig.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo ziet je maar Zelf in Volendam kan je elkaar soms maanden niet tegen het lijf lopen.
Gelukkig zien We die van Rossem er niet op de Dijk.

Maar wel elke doordeweekse avond op t. v. Met de slimste mens en dat is genieten 😀👍