Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws, Wendy van Dijk

Wendy van Dijk getroffen door dodelijk virus, gaat niet goed


De schijnbaar onverwoestbare gezondheid van Wendy van Dijk heeft een flinke deuk gekregen tijdens haar exotische reis naar Thailand. In plaats van te genieten van haar vakantie, wordt de bekende presentatrice momenteel geconfronteerd met de verwoestende effecten van een verraderlijke denguemug. Met een dringende smeekbede wendt ze zich tot haar trouwe volgers op zoek naar hulp en advies.

Vanochtend plaatste Wendy een verontrustende foto op haar Instagram-verhaal, vergezeld van een noodkreet: “Denguemug beet! Thailand. Knokkelkoorts. Iemand enige tips? Paracetamol lijkt de enige verlichting te bieden.”

Jaarlijks worden wereldwijd ongeveer 90 miljoen mensen getroffen door dit virus. Een klein deel van deze gevallen escaleert tot een ernstige variant, met mogelijk ernstige bloedingen en orgaanfalen.

Niet te onderschatten zijn de afschrikwekkende complicaties zoals dengue hemorragische koorts en het dengue-shocksyndroom. Hierover waarschuwde Lieke Pijnappels, de reisexperte achter het beroemde blog Little Wanderbook. Ze onthulde eerder dat ze zelf slachtoffer was van deze angstaanjagende ziekte, wat resulteerde in twee maanden van pijnlijke strijd en een ziekenhuisopname.

Lieke deelde haar ervaring aan RTL Nieuws: “Mijn huid voelde alsof die in brand stond, onophoudelijke jeuk aan handen en voeten, zelfs water smaakte zuur. In tropische oorden zijn muggen de grootste bedreiging, niet de exotische reptielen. Dit is een wake-up call om serieus te nemen.”

Voor Wendy, die de mijlpaal van 50 jaar heeft bereikt, is dengue nog gevaarlijker, omdat het risico op herinfectie met het virus aanzienlijk is. Lieke benadrukte dat “wanneer je eenmaal dengue hebt overwonnen en het virus keert terug, de kans op ernstige symptomen exponentieel toeneemt.”

Hoewel Wendy momenteel in staat was om een Instagram-verhaal te delen, blijft de mogelijkheid van ernstige complicaties een bezorgdheid in deze vroege fase van de infectie. De afloop van dit zorgwekkende mugdrama blijft nog in het ongewisse.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaat deze vrouw wel eens naar de dokter als ze ziek is of zoekt ze altijd hulp op Instagram? Misschien kan ze bij Jomanda terecht, die heeft overal advies over.

Ze had dan beter vooraf naar Lieke Pijnappels kunnen luisteren, in plaats van achteraf piepen om hulp op social media. Dat is nou echt een medium die al je problemen oplost. 🙈
Maar ja, die BN’ers moeten altijd iets exotisch doen om op te vallen op social media.
De één koopt een “nieuwe” Ferrari uit juni 2022 en pronkt ermee voor z’n volgers, de ander heeft sch**t aan het milieu en vliegt lekker naar Thailand.
Op Texel was haar dit waarschijnlijk niet overkomen en daar kan het ook lekker vertoeven zijn.
Gevalletje van “Bad Karma” zal ik maar zeggen.
Hoop dat ze hier goed doorheen komt en dat ze dit als een leermoment ziet.

Godsammekrakke wat een sneue manier van aandacht zoeken weer. Bah!

Ga dan ook niet naar die idiote landen.🥴
Rijkdom doet gekke dingen met mensen.

Het gaat niet goed, maar updates sturen vanuit het ziekenhuis gaat prima, wat een aandachttrekkerij weer.

wat een nare reacties allemaal zeg.
verschrikkelijk dat jullie zo,n oordeel over iemand hebben.
Wendy ik wens je in elk geval heel veel sterkte , en je komt hier vast doorheen.