Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Heftig: Doutzen Kroes promoot bizar product, volgers zijn in shock


Topmodel Doutzen Kroes zorgt opnieuw voor ophef op sociale media met haar recente post op Instagram. Doutzen leek namelijk een bepaalde olie te promoten, maar tot grote verontwaardiging bood deze geen bescherming tegen de zon terwijl ze dit wel beweert. De reacties onder haar post liegen er niet om.

Doutzen heeft de afgelopen jaren regelmatig de krantenkoppen gehaald vanwege haar controversiële uitspraken. Ze wordt zelfs bestempeld als een ‘complotinfluencer’. Na enige stilte rondom Doutzen lijkt ze nu opnieuw in het middelpunt van de belangstelling te staan. Op haar Instagram-account deelde ze een reeks foto’s, waarbij op de derde foto een flesje olie van het merk ‘Lulu by nature’ te zien was. Hoewel Doutzen zelf geen uitspraken deed over de olie, sprak de foto boekdelen. Het merk beweert namelijk dat hun olie beschermt tegen huidkanker door de zon.

De fabrikant meldt dat de olie de huid “harmoniseert met de stralen van de zon”. Het merk probeert gebruikers te inspireren om de zon te eren en elke ochtend dankbaar te zijn voor haar stralende licht. Het is algemeen bekend dat overmatige blootstelling aan UV-straling een van de belangrijkste oorzaken van huidkanker is. Het feit dat Doutzen deze olie aan haar volgers aanbeveelt, roept dan ook felle reacties op.

Verschillende volgers hebben hun verontwaardiging geuit onder de post van Doutzen. Zo schrijft iemand sarcastisch: “59 euro voor 100 ml kwakzalverij met als bonus huidkanker. Ben jij nu echt zo dom?”. Een ander merkt op dat Doutzen haar ‘rimpels’ laat zien omdat ze deze olie niet gebruikt. Kritische reacties zoals deze laten zien dat Doutzen’s acties niet onopgemerkt blijven.

Dit is niet de eerste keer dat Doutzen in het middelpunt van de controverse staat vanwege haar Instagram-berichten. Eerder deelde ze al een bericht waarin ze beweerde dat een bezoek aan het bos kan leiden tot een toename van natuurlijke ‘killercellen’ die helpen bij het bestrijden van kanker. Ook dit bericht leverde veel kritiek op. Mensen vonden het ongepast dat ze dit soort beweringen deed met haar aanzienlijke aantal volgers.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik snap niet waarom er nog steeds mensen rondlopen die deze “influencers” blindelings volgen.
Alles wat zij aanbieden, krijgen ze bakken met geld voor.
Eigenlijk zou je het juist NIET moeten kopen/gebruiken.

het is een oplichtster

Die spoort voor geen meter en dat doet ze al heel lang niet meer, vraag me af wat die in de Verenigde Staten allemaal gebruikt heeft, dat haar hersenen niet meer werken op een normale manier.