Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Grote schok in de politiek: Mark Rutte stopt als leider van de VVD


Het politieke landschap staat op zijn kop nu Mark Rutte net heeft aangekondigd in een debat in de tweede kamer over de val van het kabinet dat hij niet langer de leider van de VVD zal zijn bij de komende verkiezingen. Sterker nog hij gaat de politiek helemaal verlaten.

Het kabinet viel vanwege een geschil over de aanpak van de asielcrisis, waren velen bang dat Rutte aan het roer van de VVD zou blijven en opnieuw de verkiezingen zou winnen. Maar tot ieders verrassing heeft hij besloten een stap terug te doen.

Het geschil tussen Mark Rutte en de andere regeringspartijen draaide om de strengere regels voor gezinshereniging van statushouders. Rutte en de VVD wilden dat deze regels strenger werden, maar de ChristenUnie verzette zich hiertegen. Zonder de steun van de andere partijen was het voor Rutte onmogelijk om zijn plan door te drukken en dus viel het kabinet.

Met het oog op de naderende verkiezingen en de onzekerheid over zijn positie, heeft Mark Rutte nu de beslissing genomen om af te treden als lijsttrekker van de VVD. Dit opent de deur voor een nieuw gezicht aan het roer van de partij.

De vraag is nu: wie zal het stokje van Mark Rutte overnemen? Verschillende namen circuleren in de wandelgangen van het Binnenhof. Wordt het een ervaren politicus die al jaren in de schaduw van Rutte heeft gestaan, of wordt er gekozen voor een frisse wind en een nieuwe koers?

Terwijl de politieke partijen zich opmaken voor de verkiezingen later dit najaar, is één ding zeker: het vertrek van Mark Rutte heeft een grote impact op het politieke speelveld. De strijd om het leiderschap van de VVD is begonnen en de vraag wie de nieuwe lijsttrekker wordt, zal de komende maanden veelvuldig worden besproken en gespeculeerd.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Heel verstandige beslissing meer wil ik er niet over zeggen.

Verstandig besluit en hopelijk nemen nog een paar van die gasten zo’n verstandig besluit.

Daar sluit ik me eigen bij aan.

Goh, heeft ie eindelijk het licht gezien ?
Nu nog even tijd vrijmaken om te solliciteren bij de EU.
Kijken of ie ons dáár dwars kan zitten op schoot bij Timmermans.