Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Britt Dekker in heftige ruzie met Angela de Jong live op de tv


Het was een avond vol spanning en sensatie bij de talkshow van Renze Klamer, want Britt Dekker kwam oog in oog te staan met de gevreesde sterrenstamper Angela de Jong. Het was de allereerste ontmoeting tussen de twee en dat zorgde voor vuurwerk. Terwijl Britt aan tafel zat om te praten over een evenement met haar paarden, ontstond er al snel een verhitte discussie.

Presentator Renze Klamer kon het niet laten om te vragen of Britt net zo gespannen was voor een ontmoeting met Angela als voor belangrijke tv-uitzendingen. Dit was het startschot voor Britt om haar ongenoegen te uiten over Angela. Ze vertelde hoe nerveus ze was geweest voor de ontmoeting: “Ik had twee dagen echt buikpijn van de zenuwen voor die proeven en toen dacht ik: o yes, nu heb ik even geen NK meer, alles is achter de rug en toen zag ik Angela. Toen dacht ik: o, die heb ik nog nooit ontmoet en die haat mij zo erg en toen kreeg ik al die buikpijn weer terug.”

Angela verdedigde zich door te zeggen dat ze niemand haat en dat ze alleen kritische columns schrijft. Britt bleef echter aandringen en vroeg Angela of ze geen intense haat voelde jegens haar en andere mensen. Angela benadrukte dat Britt haar columns misschien beter moest lezen en dat ze geen haatgevoelens koesterde. De discussie ging verder en zelfs Valerio Zeno, die eerder het doelwit was van Angela’s columns, mengde zich in het gesprek.

Het gesprek nam een politieke wending toen Angela de vergelijking trok met de politiek en vroeg of politici ook te maken hebben met dergelijke reacties. Een politiek verslaggever mengde zich in het gesprek en bevestigde dat ook in de politiek niet alles pais en vree is. Renze probeerde de gemoederen te bedaren door te benadrukken dat het schrijven van een kritische column niet automatisch betekent dat iemand haat koestert.

Britt en Angela bleven elkaar prikkelen en op een gegeven moment gaf Britt toe dat ze altijd de columns van Angela leest. Ze vroeg zich af wat ze moest doen om minder irritant te zijn voor Angela. Angela gaf aan dat Britt gewoon zichzelf moest zijn en minder de act van het domme meisje moest opvoeren en niet zo nep moest zijn. Ze prees Britt wel voor haar succes en slimheid in Hilversum en geloofde dat Britt meer was dan de act van alleen een verdwaald dom meisje in de televisiewereld.

Hieronder vindt je het intense gesprek gesprek tussen de dames:

Britt:

“Nou, het was heel grappig. Ik had twee dagen echt buikpijn van de zenuwen voor die proeven en toen dacht ik: o yes, nu heb ik even geen NK meer, alles is achter de rug en toen zag ik Angela. Toen dacht ik: o, die heb ik nog nooit ontmoet en die haat mij zo erg en toen kreeg ik al die buikpijn weer terug.”

Angela:

“Ik haat niemand”, reageert ze kort maar krachtig.

Britt:

“O, niet?”

Angela:

“Ik schrijf wel eens een kritische column over iemand.”

Britt:

“Dat mag ook, maar voel jij niet intense haat op bijvoorbeeld mij en die mensen allemaal?”

Angela:

“Nee. Dan zou ik het toch iets beter lezen, denk ik, als ik jou was.”

Britt:

“Nee, ik lees het. Ik heb een abonnement.”

Angela:

“Waarom nou weer haat?! Dit is wel weer de televisiewereld in optima forma, hè? Als je één kritische column schrijft, dan is het altijd gelijk dat je ze haat ofzo. Hebben ze daar in politiek Den Haag ook last van of niet?”

Politiek verslaggever Floor Bremer die ook aan tafel zit:

“Nou, volgens mij hebben we net gezien dat het niet altijd even pais en vree is daar.”

Angela:

“Nee, maar goed, dat zijn bedreigingen, maar dat is niet omdat Eus een kritische column over De Jonge heeft geschreven, dat De Jonge denkt dat Eus hem haat, toch?”

Floor:

“Ahum, ik kan niet in de geest van De Jonge kijken, sorry.”

Renze:

“Je wil even verduidelijken: het betekent helemaal niet dat je iemand haat.”

Angela:

“Nee, natuurlijk niet, maar je schrijft een column over een programma of over een persoon die op televisie is. Die kan de ene keer wat geloofwaardiger overkomen dan de andere keer. Dat benoem ik wel. Maar haat?! Ik geloof niet dat ik dat woord ooit gebruikt heb in mijn column.”

Britt:

“Nee. Alleen het voelde inderdaad zo. Dat je denkt: o, diegene heeft echt een hekel aan je en die ga je dus nu ontmoeten, wat spannend, maar het valt me tot nu toe best mee inderdaad.”

Angela:

“Daarom. Welkom in mijn wereld ook.”

Britt:

“Wat is jouw wereld?”

Angela:

“Nou, dat mensen een hekel aan mij hebben.”

Britt:

“O, ook weer aan jou. Ja, alles heeft een hekel aan elkaar. Ik moet wel zeggen: ik lees wel altijd al haar columns en dan denk ik van: ik wil er zo graag wat mee doen, maar als iemand de hele tijd schrijft: ‘Ja, je bent nep, je bent niet echt’, dan denk je van: wat moet ik nou doen? Want al mijn vrienden herkennen me, maar wij kennen elkaar niet.”

Angela:

“Ik geloof dat ik het één keer heb gebruikt, samen met Wendy van Dijk: ‘Het duo Nep & Nepper.’”

Britt:

“Wat zou ik moeten doen om minder k*t te zijn voor jou, zeg maar?”

Angela:

“Dat is ook weer zo’n woord dat ik niet gebruik. Gewoon jezelf zijn. Ik zou zeggen: iets minder de act van het meisje dat helemaal niets kan en dat toevallig verdwaald is in de televisiewereld, maar gewoon wie je bent. Dat is gewoon een heel succesvolle vrouw die niet zo dom is als ze zich af en toe voordoet, maar gewoon heel slim haar weg weet te vinden in Hilversum. Dat geloof ik meer dan de act van het meisje van: o, ja, ik ben toevallig verdwaald en ik kan niks.”

Britt:

“Nou, dat denk ik wel over mezelf, maar dat moet ik dan even anders gaan doen.”

Floor:

“Dit is een soort openbare therapie.”

Britt:

“Als iemand op Twitter schrijft: ‘Je hebt echt een verschrikkelijke stem’, dan denk ik: ja, misschien heb je gelijk en moet ik zachter praten. Maar bij Angela denk ik: wat moet ik dan doen? Je probeert jezelf te zijn, maar als je dat dan bent dan is het niet goed genoeg.”

Angela:

“Je komt dus niet als jezelf over.”

Na de intense confrontatie met Angela voelde Britt zich gestrest en blij dat ze kon praten over haar paarden. Het was een avond vol emoties, confrontaties en onthullingen in de talkshow van Renze Klamer. Britt Dekker en Angela de Jong zullen deze ontmoeting niet snel vergeten.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Britt is een rare griet grote bek en denk dat ze alles weet ook tegen colega,s is het een draak

Het komt waarschijnlijk door haar onzekerheid. Het is haar verdedigingsmechanisme. Ze is vast een lieve meid. Nobody is perfect.