Het laatste showbizz nieuws

Maxime Meiland, Shownieuws

Schokkend: Maxime Meiland Bijna Failliet door Slepende Rechtszaak


maxime-huilt

Het leven van Maxime Meiland is momenteel overschaduwd door een juridische strijd die niet alleen emotioneel maar ook financieel zwaar weegt. Na een ingrijpende aanklacht tegen een man die zij beschuldigt van verkrachting, heeft de rechter besloten deze niet verder te vervolgen wegens gebrek aan bewijs. “Het gaat om serieus geld,” onthult Jan Dijkgraaf, een vertrouwde vriend van de Meilandjes en biograaf, aan het weekblad Weekend.

De zaak, die zich al een tijdje voortsleept heeft Maxime diep geraakt. Naast de teleurstelling over het gebrek aan juridische stappen voelt ze een mengeling van opluchting en frustratie. “Omdat het dertien jaar geleden heeft plaatsgevonden, is het best lastig om bewijsmateriaal aan te leveren. Maar het is natuurlijk beter als ze die gast wel vervolgd zouden hebben,” deelt Dijkgraaf de gevoelens van Maxime.

Maxime heeft samen met haar slachtofferadvocaat Sébas Diekstra de details van de zaak besproken met de officier van justitie. Diekstra legde uit dat de officier de zaak serieus heeft genomen wat Maxime enigszins geruststelde, hoewel de teleurstelling groot bleef. “Na de uitleg had Maxime begrip voor de beslissing, maar was ze ook teleurgesteld, hoorde ik van Sébas. Tegelijkertijd ook blij dat dit er weer op zat,” licht Dijkgraaf toe.

De familie Meiland probeert ondertussen de media-aandacht te vermijden en focust zich op de toekomst. “We weten welke stappen er allemaal genomen gaan worden door die advocaat Peter Schouten. Eerst het kort geding, dat we op alle fronten hebben gewonnen. Dan de aangifte van Maxime waar dus niks mee wordt gedaan. En nu nog de bodemprocedure die járen kan duren en waarvoor eerst de getuigen gehoord moeten gaan worden, onder wie Maxime, voordat het officieel wordt,” aldus Dijkgraaf.

De kosten van deze langdurige juridische strijd lopen op tot tienduizenden euro’s, een som die enorm drukt op de familie. “Deze zaak kost ons tienduizenden euro’s tot nu toe. Dus dat is serieus geld. Maar Schouten kan ons financieel niet uitroken,” benadrukt Dijkgraaf. De strijd is zwaar voor Maxime, maar ze blijft vechten voor wat zij ziet als rechtvaardigheid.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dijkgraaf verdient er een smak geld aan

Het zou mij niets verbazen als Dijkgraaf dit hele verhaal heeft verzonnen samen met Maxime om het boek wat op te leuken voor de verkoop. Die hele Maxime is niet zo spannend als ze het zelf wil doen voorkomen. Sensatie is brood op de plank.

Wat een flauwe kul. Die (tien)duizenden euro’s aan kosten kunnen best betalen. Alleen het zijn verwende mensen die gewend zijn (tien)duizenden euro’s te krijgen voor feitelijk niets doen anders dan zichzelf belangrijk te vinden.