Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Ruzie: Johan Derksen pakt René Froger keihard aan om geldzucht


derksen2

Het debat rondom de aangekondigde btw-verhoging voor kunst en cultuur raakt een gevoelige snaar in Nederland en niemand minder dan volkszanger René Froger luchtte gisteren zijn hart over de kwestie op nationale televisie. De wijziging zou het verlaagde tarief van 9 procent opschroeven naar 21 procent in 2026 wat niet alleen de prijs van boeken en museumtickets zou beïnvloeden, maar ook de kosten voor concertkaartjes zou doen stijgen.

Gedurende een vurige discussie in Vandaag Inside liet Froger zich ontvallen hoezeer de prijsverhoging hem en zijn mede-artiesten zou raken. “Die btw-verhoging gaat ons allemaal pijn doen. Ik bedoel de tickets voor De Toppers waren al prijzig en dit gaat ze alleen maar duurder maken,” beklaagde Froger zich bij VVD-leider Dilan Yesilgöz, die tegenover hem zat.

De spanning steeg toen Johan Derksen nooit een man die een blad voor de mond neemt de suggestie wierp dat Froger en zijn collega-Toppers misschien zelf een gebaar konden maken naar de fans toe. “Kun je dan niet zelf de prijzen wat verlagen? Jullie verdienen toch al bakken met geld aan die concerten,” kaatste Derksen terug.

Froger was snel met zijn weerwoord: “Wij hebben onze prijzen al jaren niet verhoogd ondanks de stijgende kosten. En nu dit er nog eens bij komt dat wordt gewoon te gortig.”

Kritiek was er in overvloed zowel van de andere gasten aan tafel als van de kijkers thuis. Niet iedereen leek te begrijpen dat de glamour van de showbusiness ook zijn prijs heeft. “Die jongens maken zoveel winst, dat beetje extra kunnen ze best missen,” merkte Derksen snedig op.

Het gesprek nam een komische wending toen Wilfred Genee de spot dreef met de situatie. “Wat een schande, René! Kun je geloven dat iemand zoveel verdient aan een avondje zingen?” grapte hij, terwijl René van der Gijp in lachen uitbarstte. “Laat ze maar praten, René. Steek jij dat geld maar in je zak. Wat kan jou het schelen!”

Afsluitend verzuchtte Froger: “Ik ben altijd geleerd om antwoord te geven als iemand me iets vraagt. Dus dat doe ik dan maar, hè?” Zijn reactie sloot een verhit maar vermakelijk debat af, dat zeker nog stof tot nadenken zal geven in de komende dagen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jezusmina, moet Derksen nodig zeggen. Die heeft inmiddels ook miljoenen verdient met een beetje slap ouwehoeren voor de camera. Hij slaat de plank steeds vaker mis. Haalt personen door elkaar, baseert z’n mening vaak op onjuiste feiten. En als je hem corrigeert weet je wat je te wachten staat.

Ik weet niet niet meer wie het ooit op TV vertelde, maar wanneer er kaarten verkocht worden voor de “toppers” concerten, dat de eerste 70% van de verkochte kaarten, net de gemaakte kosten dekken.
Pas daarna gaat het geld opleveren. Want zo’n evenementenhal huur je niet voor € 15 per uur.
Dan alle roadies, apparatuur, noem maar op.
Dus als er maar 70% van de kaarten verkocht worden, spelen ze net quitte en verdienen ze geen moer. We mogen blij zijn dat er nog artiesten zijn zoals Guus Meeuwis en de toppers, maar ook evenementen zoals Amstel Live, nog steeds mogelijk zijn.
Even alle ellende om ons heen vergeten en normaal feesten.
Kan nog steeds genieten van de gangmakers Rowwen Heze.