Het laatste showbizz nieuws

blog

De invloed van BN’ers op kinderen


bn

BN’ers hebben veel invloed op kinderen, jeugd maar ook jongvolwassenen of zelfs volwassen mensen. Het is maar net wat voor doelgroep de BN’er heeft. Maar daarin hebben BN’ers nou zo veel invloed en wat is het gevolg van de invloed die BN’ers hebben? Al gaat het om acteurs, zangers, youtubers, sporters, schrijvers, presentatoren en nog veel meer. Ze brengen allemaal een beeld met zich mee, hebben bepaalde sponsors, bepaalde hobby’s en nog veel meer die ze vaak laten zien aan de wereld. Alleen wat zijn de gevolgen?

Spullen kopen

Zodra een BN’er een video of social media maakt over een bepaald product die zij in hun dagelijks leven veel gebruiken of als er een product is dat zij nieuw hebben, zijn er meteen mensen die dat ook willen hebben of er naar luisteren en dan overtuigd worden om het ook te halen. Wat ervoor zorgt dat mensen veel producten gaan kopen. Eerder wisten mensen niet dat het gesponsord werd, maar nu wordt dat duidelijk aangegeven.

Wat ook vaak voorkomt is als een BN’er vaak een bepaald merk draagt omdat die daar of gesponsord door wordt of omdat het een merk is wat die BN’er graag draagt, dat er fans zijn die dat ook gaan dragen. Dit met als reden dat ze het mooi vinden of omdat die desbetreffende BN’er het ook draagt. Niet alleen kleding, maar ook een schooltas voor dames. Als een influencer die voor hen belangrijk is een bepaalde tas gebruikt, willen zij die ook hebben . Hetzelfde geldt voor een rugzak heren.

Sporten en hobby’s

Naast kleding en voorwerpen zoals telefoons, voertuigen en huishoudelijke voorwerpen, zijn hobby’s ook iets wat kinderen en jongeren inspireren. Vaak op een goede manier, maar ook wel op een minder goede manier. Veel kinderen komen terecht bij influencers die dezelfde hobby of sport als hun hebben. Het kan zo zijn dat het voor sommige mensen als idolen wordt gezien.   Bij voetballers zijn het dan vaak bekende Nederlandse spelers of bekende internationale spelers. Maar dat is niet altijd zo. Soms komen ze vloggers tegen die ze leuk vinden waar ze dan fan van worden. Als er dan op een gegeven moment het onderwerp van jouw sport naar boven komt en dat niet zo zeer positief is. Kan het ervoor zorgen dat de kinderen of jongeren stoppen met die sport terwijl die sport hun wel heel blij maakt. Maar het kan ook andersom werken. Dat ze een sport vinden die ze leuk vinden door dat een influencer die ze volgen het ook doet.

Dit zijn een aantal punten waar invloed en meningen erg belangrijk zijn. Er zijn negatieve kanten, maar ook veel positieve kanten. Denk aan dat mensen geïnspireerd worden om bepaalde sporten te gaan doen of gezond te gaan eten. Denk vooral na over wat jij graag wilt en kies op basis hiervan. Voor deze bekende Nederlanders is het onderdeel van hun werk. Laat je vooral niet beïnvloeden door meningen van mensen die je niet kent

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties