Het laatste showbizz nieuws

blog

Fietsen de laatste jaren steeds toegankelijker geworden door de e-bike


fiets

Nederland staat natuurlijk al bekend als hét fietsland van Europa en misschien zelfs wel de wereld! Toch zien we dat vooral sinds de e-bike zijn intrede heeft gedaan, dat dit aantal enorm is gestegen. Waar veel ouderen de fiets lieten staan omdat ze het simpelweg lichamelijk niet meer aankonden, zien we dat juist deze groep de laatste jaren steeds meer is gaan fietsen. Ontzettend fijn natuurlijk, aangezien dit niet alleen goed is voor de gezondheid, maar natuurlijk ook bijdraagt aan een stukje socialisatie van deze mensen. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je nergens meer komt, je enorm vervreemd van de wereld. Hoe fijn is het dus dat bijvoorbeeld jouw opa of oma weer op de elektrische fiets naar de supermarkt kan voor zijn of haar eigen boodschappen?

Meer bewegen met behulp van een elektrische fiets

Wil jij wat actiever worden en bijvoorbeeld iedere dag op de fiets naar je werk, dan is het verstandig om eens te kijken naar een elektrische fiets. Meer bewegen met behulp van een elektrische fiets is natuurlijk ideaal. Omdat je toch naar je werk moet, vang je direct twee vliegen in één klap. Uiteraard is dit niet op dezelfde intensiteit als een gewone fiets, maar dat maakt voor iemand op leeftijd natuurlijk niet uit. Alleen al het feit dat je beweegt en dus je knieën en ook heupen in beweging moet zetten om vooruit te kunnen komen, draagt al bij aan soepel spieren en gewrichten. Nu heb je uiteraard zelf de keuze in hoeverre je gebruik wilt maken van ondersteuning en is het voor een ‘heuveltje op’ wel handig de ondersteuning een standje hoger te zetten bijvoorbeeld.

De e-bike is toegankelijk voor iedereen

Toen de e-bike net een beetje begon in te komen, zagen we dat er onder jongeren en ook mensen van middelbare leeftijd vaak een taboe heerste als het ging om bijvoorbeeld op de e-bike naar je werk. Dit is natuurlijk tegenwoordig allang niet meer het geval. Juist dit maakt het  dat de e-bike zo ontzettend populair is. Zo zien we pubers met de elektrische fiets naar school gaan, maar ook ontzettend veel volwassen naar hun werk. Juist doordat de e-bike zo toegankelijk is, zorgt dit ervoor dat steeds meer gezinnen ook investeren in een paar nieuwe e-bikes, zodat ze gezellig met elkaar kunnen fietsen, maar de kinderen er ook mee naar school kunnen en er geen duur abonnement voor de bus hoeft te worden afgesloten.

Kostenbesparend

Nederlanders blijven dol op besparingen en gratis dingen. Hoe fijn is het dan dat je maandelijks een paar tientjes op de brandstof kunt besparen doordat je de auto laat staan en met de fiets naar het werk gaat? Om echt geld te kunnen besparen zal je eigenlijk de auto helemaal de deur uit moeten doen, aangezien je dit ook scheelt in de kosten voor belasting, verzekering en het onderhoud van je bolide. Of je hier uiteindelijk voor kiest is aan jezelf, maar verstandig is wel om eens met één dag in de week naar het werk te fietsen. De kans dat je een stuk fitter op je werk komt en het dus ook helemaal niet erg vindt, is vrij groot.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties