Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Bezoeker Efteling plundert wensput en stopt al het geld in zijn zak


Een opmerkelijk incident schudde gisteren de Efteling op zijn grondvesten toen een gedurfde bezoeker zijn eigen avontuur ontketende. Met een wel heel bijzonder doel in gedachten, klom de man in de wensput, hopend zijn entreekaartje ’terug te verdienen’. Een omstander legde dit opmerkelijke tafereel vast op video en de beelden gingen als een lopend vuurtje rond op sociale media. De Efteling is nu vastberaden om de identiteit van deze ‘duitendief’ te achterhalen.

De video toont een ongebruikelijke situatie: de bezoeker betrad de wensput, omringd door verbaasde toeschouwers, inclusief een nieuwsgierig kind. Terwijl de actie zich ontvouwde, barstte de filmer in lachen uit. “Dit tart echt elke verbeelding”, aldus Efteling-woordvoerder Van Gils.

De opmerkelijke video kwam maandagochtend onder de aandacht van de woordvoerder. “We hebben eerder gezien dat kinderen proberen om iets uit de put te halen, maar een volwassene die tot aan zijn knieën in het water staat om muntjes te verzamelen? Het is behoorlijk ongewoon.”

Ondanks dat er op het moment van het incident geen beveiliging aanwezig was, heeft het park de beelden inmiddels kunnen bekijken. “Als we hem betrapt hadden, zouden we zeker de politie hebben ingeschakeld. Dit valt namelijk onder diefstal.” De Efteling zet nu alles op alles om de identiteit van deze opmerkelijke ‘schattenjager’ te achterhalen.

Jaarlijks wordt de wensput één keer geleegd en er worden vaak flinke bedragen aan munten op de bodem aangetroffen. In 2021 werd er bijvoorbeeld zo’n 7500 euro opgevist. Dit geld wordt gedoneerd aan het goede doel.

Hieronder de video

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat is een grote dief en hoop dat ze erwat meedoen

Je weet niet hoe wanhopig iemand kan zijn.
Maarja daarentegen moet je dan ook niet naar de Efteling gaan als je het niet kunt betalen.

hij wilde zn veel te dure entreegeld terug pakken haha

Is er dan helemaal niks nog veilig? Hopelijk krijgen ze hem te pakken en dan een forse straf 😡