Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Jeroen Pauw blijkt notoire drugsgebruiker te zijn


Jeroen Pauw heeft iedereen verrast met zijn gewaagde standpunt over drugslegalisatie. In een recente uitspraak gaf de bekende presentator aan dat de legalisatie van bepaalde drugs zou kunnen bijdragen aan de vermindering van criminaliteit in Nederland. Hij lichtte zijn visie toe tijdens een gesprek op De Oranjezomer.

“De wereld van drugs is doordrenkt van criminaliteit, dat is wel duidelijk”, begint Jeroen zijn betoog. Hierbij refereert hij naar de indringende realiteit die series als Mocro Maffia aan het licht brengen. “Het is een grimmige wereld waar hardhandigheid en wreedheid schering en inslag zijn.”

Volgens Jeroen is het cruciaal om het illegale element uit deze context te halen. Hij gebruikt alcohol als vergelijkingspunt: “We zitten hier met mensen die ook genieten van genotsmiddelen, zoals alcohol. Een stof die soms zelfs een intenser gevoel van genot kan bieden.”

Hij voegt eraan toe: “Er bestaan diverse genotsmiddelen die, in vergelijking met alcohol, minder schadelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan xtc en paddestoelen. Indien we deze stoffen ruimdenkender benaderen en de criminalisering verminderen, zou dat wellicht een grote slag kunnen slaan in de strijd tegen criminaliteit.”

Jeroen benadrukt dat niet de drugs zelf, maar het verbod erop het probleem vormt. “Uiteindelijk ligt de kern van het probleem bij het verbod. Als we alcohol zouden verbieden, zou dat ook leiden tot criminele activiteiten. Wanneer we echter kiezen voor legalisatie, kunnen we criminaliteit verminderen en meer plezier creëren.”

Natuurlijk wekt Jeroens mening nieuwsgierigheid op over zijn eigen ervaringen met drugs. Hij is openhartig: “Ja, ik heb zeker xtc gebruikt. En ook space cake. Coke? Ja, maar niet vaak. Ketamine? Dat ook. Ghb? Nee. MDMA? Ja. Wiet? Zeker. Hasj? Af en toe, maar het is niet mijn voorkeur. Speed? In mijn jongere jaren, zeker. Maar goed, ik ben al zo’n 45 jaar bezig. Heroïne? Nee. Paddestoelen, zeker.”

Is Jeroen op zijn leeftijd nog steeds zo avontuurlijk? “Nee, dit waren allemaal ervaringen die ik ooit heb opgedaan… Kijk, het zijn genotsmiddelen en als je jong bent – althans, dat spreek ik voor mezelf – ben je nieuwsgierig. Als iemand dan zegt: ‘Heb je dit al eens geprobeerd?’ dan ben je snel geneigd om het te proberen.”

Nu, op zijn 62e, beperkt Jeroen zich tot wiet. “Heel af en toe neem ik nog een trekje van een jointje. Als iemand buiten eentje rookt, zou ik zeggen: ‘Mag ik ook een hijsje?'”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geweldig toch? Hij komt er gewoon normaal voor uit. Als ze ooit nog eens een spuiten/ slikken, ervaringsdeskundige iets willen maken, kan hij het presenteren of jureren. Heel veel jongeren in de uitprobeer fase zullen hem respecteren en adviezen van hem aannemen.