Het laatste showbizz nieuws

Frans Bauer, Shownieuws

Hartverscheurend: Gaat niet goed met de vrouw van Frans Bauer


Mariska Bauer, de sprankelende ster die we kennen van haar optredens naast echtgenoot Frans Bauer, werd anderhalf jaar geleden getroffen door een verwoestend herseninfarct. Het heeft haar leven volledig op zijn kop gezet, en de gevolgen blijven groter dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Langzaam maar zeker krabbelt Mariska op, al had ze gehoopt op een ander hersteltraject. “Toen ik na een paar dagen uit het ziekenhuis thuiskwam, voelde ik me ongelofelijk uitgeput en overweldigd. In eerste instantie dacht ik dat dit gevoel na een paar dagen wel zou verdwijnen”, onthult ze openhartig aan de Hersenstichting, waar ze sindsdien als trotse ambassadeur optreedt. “Maar die dagen werden weken, en vervolgens maanden.”

Het feit dat Mariska niet meer dezelfde persoon is als voor haar heftige ervaring, is voor haar een pijnlijke realiteit om te aanvaarden. “Ik was altijd een bezige bij”, legt ze uit. “Altijd onderweg, volop in contact met anderen. Sinds mijn herseninfarct is dat niet meer zo vanzelfsprekend.”

Soms verlangt ze terug naar haar ‘oude leven’. “Je moet je weg zien te vinden in deze nieuwe realiteit, leren waar je grenzen liggen en accepteren dat alles veranderd is”, bekent Mariska. Onlangs besloot ze samen met Frans naar een optreden te gaan, maar na amper vijf nummers moest ze het opgeven. “Ik kon het simpelweg niet meer aan. Nu besef ik dat ik dit op dit moment gewoon niet moet doen.”

Het herseninfarct heeft niet alleen Mariska getekend, maar heeft ook een diepe impact gehad op haar gezin. Haar zoon Christiaan deelt zijn perspectief op de website: “Als je mijn moeder kende vóór het herseninfarct… Een wervelwind. Niets was haar te veel. Nu raakt ze sneller vermoeid en overprikkeld.” Hij en de rest van het gezin proberen Mariska waar mogelijk te ondersteunen. “We nemen bijvoorbeeld vaker de kooktaken op ons en staan klaar om haar te ontlasten. Maar de buitenwereld lijkt dit soms te vergeten. Het is een onzichtbare strijd; mensen zien niets aan haar.”

Het pad naar herstel is voor Mariska nog lang en vol uitdagingen. Maar met de onvoorwaardelijke steun van haar geliefden en de nodige zelfacceptatie hoopt ze haar weg te vinden in dit nieuwe leven en uiteindelijk weer de energieke en sprankelende persoon te worden die ze altijd was.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mariska, je lichaam en geest staan niet in balans. Vergelijk het met een weegschaal waar aan 1 kant meer gewicht op licht. Je lichaam heeft een klap gehad, je geest denkt ach, niets aan de hand. Dat kan wel. Je moet je weegschaal weer terug in balans krijgen. Desnoods moet je bij het geestelijke er iets aan gewicht afhalen om de balans weer te vinden. Maar dat heeft echt tijd nodig. Want de balans is er met een beetje verschil in gewicht weer uit. Ik weet waar ik het over heb. Ik heb na jaren zoeken mijn weegschaal weer redelijk in balans gekregen.