Het laatste showbizz nieuws

Prinses Amalia, Shownieuws

Prinses Amalia’s gevecht tegen de kilo’s: Maxima eist actie!


In de wereld van royalty is niets privé, zelfs niet de persoonlijke worstelingen van prinsessen. En nu gaan er geruchten rond dat prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima, kampt met overgewicht en daar flink onder lijdt. Niet alleen wordt ze genadeloos gepest op social media vanwege haar gewicht, maar zelfs cabaretier Guido Weijers heeft tijdens zijn oudejaarsconference harde grappen gemaakt over haar figuur.

Het lijkt erop dat prinses Amalia zelf ook niet tevreden is met haar gewicht. De druk om in de schijnwerpers te staan als toekomstige koningin, gecombineerd met de onophoudelijke aandacht van de pers, is een zware last om te dragen. En als klap op de vuurpijl heeft haar moeder, koningin Maxima, haar aangespoord om op haar eten te letten en te gaan sporten, net zoals haar slankere zusjes.

Het is begrijpelijk dat Amalia zich in een vicieuze cirkel bevindt, waarin ze troost zoekt in eten maar daardoor juist meer gewichtstoename ervaart. Gelukkig lijkt koningin Maxima haar dochter te willen ondersteunen in haar strijd tegen de kilo’s. Met de juiste begeleiding en de liefdevolle steun van haar moeder kan Amalia hopelijk weer lekker in haar vel komen te zitten.

Laten we hopen dat prinses Amalia de kracht vindt om haar zelfvertrouwen terug te winnen en haar eigen weg te vinden, weg van de onverbiddelijke druk van de media. Want uiteindelijk draait het om haar welzijn en geluk, los van de verwachtingen die op haar rusten als toekomstige koningin.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Waarom zo’n ophef over ‘puppy vet’ v. kroonprinses? Pales in comparison tot veel indruwekkender cum-laude gymnasium-diploma? Na succesvole Oranje-fonds stage even lekker losbandig in disco met Spaanse gigolo?

De mensen die Prinses Amalia op Twitter belachelijk maken om haar lichaamsgewicht moeten zich schamen! Fatshaming kan écht niet meer anno 2023.
Prinses Amalia is méér dan een meisje met een wat voller figuur.
Zij is heel erg intelligent. Dat blijkt wel uit haar reeds behaalde diploma’s.
En wij weten de oorzaak niet van haar overgewicht. Misschien moet zij wel bepaalde medicijnen innemen die gewichtstoename als bijwerking hebben.
Het gaat er om dat Amalia zich goed voelt.
En 50% van de volwassen Nederlanders heeft óók overgewicht!

Onze koning was vroeger ook niet heel slank, misschien heeft ze dat van haar vader. Of inderdaad dat ze bepaalde medicatie slikt die invloed hebben op haar gewicht. Ik vind het helemaal niet storend dat ze iets voller is. Ik hoop dat ze zo een voorbeeld voor jong meiden kan zijn die vinden dat ze “te dik” zijn.