Het laatste showbizz nieuws

Geen categorie

Jan Slagter vindt Freek Vonk een nare aandachtsjunk


De spraakmakende avonturen van Freek Vonk lijken geen einde te kennen. Na zijn recente ontmoetingen met exotische dieren, heeft hij nu voor ophef gezorgd met een wel heel opmerkelijke gebeurtenis in Costa Rica. Het nieuws gaat als een lopend vuurtje: Freek heeft larven in zijn been laten groeien en de hele wereld mocht meekijken via sociale media. Maar niet iedereen is onder de indruk van zijn acties.

Jan Slagter, bekend van Omroep MAX, laat zijn ongenoegen blijken in een spraakmakend interview op NPO Radio 1. Hij vindt het hele gebeuren ronduit irritant en begrijpt niet waarom Freek zoveel ophef creëert. “Waarom roept dit zoveel weerstand op bij je?”, vraagt presentatrice Ghislaine Plag aan Jan.

Met een duidelijk ongemakkelijke toon antwoordt hij: “Dit gaat mij echt te ver. Een minidocumentaire maken over een pasgeboren larve genaamd Kwak, terwijl Kwik en Kwek al zijn overleden… En dan schrijft hij ook nog dat dit de allereerste keer is dat zo’n fascinerend dier tot in detail wordt gefilmd.”

Jan vindt het allemaal te gemaakt en overdreven. “En dan die verhalen over beenweeën en hevige pijnscheuten… Kom op zeg, dit is gewoon te veel. Vonk en zijn cameraman waren maar liefst 55 uur lang wakker om de geboorte van Kwak te volgen.”

Hij laat zijn vermoedens doorschemeren: “Ik zeg niet dat het zo is, maar het lijkt erop alsof hij die larven bewust in zijn been heeft geplaatst… Ik bedoel, als je een larve in je been hebt, ga je gewoon naar de dokter om hem te laten verwijderen. Maar nee, een minidocumentaire is dan blijkbaar de logische stap. Ik vind het gewoon onsmakelijk en overdreven.”

Jan beschuldigt Freek zelfs van sensatiebelustheid: “Dit is puur aandacht zoeken… Ik vind het eerlijk gezegd behoorlijk kinderachtig. Wat kunnen we hierna verwachten? Een spin in zijn oor stoppen en het filmen wanneer die eruit komt? Er zijn gewoon grenzen.”

Hij sluit af met een krachtige uitspraak: “Als Freek kinderen wil inspireren met biologie en de dierenwereld, is dat prima. Maar dit gaat niet meer over biologie. Dit heeft niets te maken met de natuur. Ik voelde me gewoon misselijk toen ik het las. Het draait allemaal om aandacht, clicks en volgers… Een experiment? Laat me niet lachen!”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik ben het voor een keer met Slagter eens, wat een aanstellerig zielig mannetje is Vonk. Niet te geloven dat kinderen zo naar hem opkijken en dat ouders dat goed vinden. Dit heeft niets meer met natuur te maken, dit is sensatie.

Geef Jan Slagter groot gelijk,wordt al beroerd als ik die aandachttrekker op tv zie.

Freek is idd nog eeen speels een jongetje.
Snap niet dat zijn jonge vriendin naast en gaat liggen. Met al die smerige insecten in zijn been. Gatver!!!!🙄😂

En nu in het Nederlands, Olga. Of ben je stiekem Monique Westenberg of een van haar kampvriendjes? 😂😂