Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Het gaat echt niet goed met Jutta Leerdam


Robbert Rodenburg, sluit dit seizoen van ‘Open Kaart’ af met een knaller. In zijn laatste aflevering zit niemand minder dan de sensationele schaatster Jutta Leerdam tegenover hem. En zoals altijd weet Robbert haar diepste geheimen bloot te leggen.

In een intiem gesprek vertelt Jutta over de duistere kant van haar ijzersterke discipline. Het topsportleven heeft haar sociale leven volledig verstikt. Terwijl anderen genieten van feestjes, bruiloften en familiebijeenkomsten, moet zij zichzelf keer op keer opofferen. De verjaardag van haar oma werd genegeerd en een avondje losgaan was een verboden luxe. Maar dat is nog niet alles…

Robbert durft de gevoelige snaar te raken en vraagt Jutta of ze ooit heeft geworsteld met haar discipline. Met een gebroken stem onthult ze: “Ik had te veel discipline. Ik was geobsedeerd door voeding en perfectie. Ik sloeg alles wat ongezond was af, alsof ik het niet eens lekker vond. Ik had mezelf gebrainwasht.” Maar deze extreme gewoonten hadden angstaanjagende gevolgen.

Als een bezetene bezweek ze voor haar eetstoornis, en haar lichaam betaalde de prijs. “Ik werd zo dun dat al mijn spieren verdwenen en mijn haar letterlijk uitviel onder de douche,” bekent ze. Maar dat was niet het enige fysieke ongemak dat ze ervoer.

Jutta onthult dat ze maar liefst vier jaar lang niet ongesteld werd door haar dwangmatige eetpatroon. Een schokkende prijs die ze betaalde voor haar streven naar perfectie. Gelukkig heeft ze haar destructieve patroon doorbroken en voelt ze zich sterker dan ooit. Maar één ding blijft haar achtervolgen: dat kritische stemmetje in haar hoofd dat haar fluistert “je bent te dik.”

Dit aangrijpende interview werpt een nieuw licht op de donkere kant van de schaatsheldin

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lijkt me het beste, om niet te reageren
Zielepoot Jetta
Hoe meer ze met welke zaken dan ook in het nieuws komt hoe leuker ze het vind
Niet doen dus
Ze wil toch deze leven hebben toch?

Vindt