Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

John van den Heuvel woest: ‘Ali B, Wees een Man en Hoor je Straf!’


ali-b

In de geruchtmakende rechtszaak rondom Ali B waarbij de rapper potentieel een gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd hangt, heeft hij onverwachts besloten niet aanwezig te zijn bij de uitspraak. Dit besluit komt ondanks zijn eerdere keuze om de rechtbankzittingen actief met de media te delen. Ali B gaf expliciet toestemming om tijdens de zittingen te filmen en benaderde zelfs journalisten informeel, waardoor zijn rechtszaak veel media-aandacht kreeg.

“Nu, op het moment suprême, trekt Ali zich ineens terug,” zegt misdaadjournalist John van den Heuvel in RTL Boulevard, uitgesproken teleurgesteld over deze ontwikkeling. “Hij heeft veel de media te woord gestaan ook. Dan vind ik dat je ook een kerel moet zijn en als de rechtbank dan het oordeel gaat uitspreken, dan moet je daar gewoon gaan zitten en het aanhoren.”

Ali B’s afwezigheid bij de uitspraak wordt gezien als een terugtrekkende beweging, een teken dat hij mogelijk niet de confrontatie wil aangaan met het eindoordeel. Van den Heuvel reflecteert hierop: “Er is daar heel stevig verweer gevoerd door de advocaat, maar ook door Ali zelf. Dan moet je ook mans genoeg zijn om publiekelijk op de uitspraak te reageren.”

Deze situatie roept vragen op over de rol van zijn media-advocaat, Natacha Harlequin, wiens inbreng volgens Van den Heuvel niet succesvol was: “Misschien heeft dat er ook wel toe geleid dat hij nu heeft besloten om dan maar die media helemaal te vermijden.”

De beeldvorming rondom Ali B is ingewikkeld geworden door zijn eigen optredens in en rond de rechtszaal. Van den Heuvel merkt op: “Ik moet zeggen dat ik het pleidooi van Bart Swier goed heb gelezen en dat zat op zich prima in elkaar in juridische zin. Die heeft gewoon goed z’n werk gedaan.” Hij voegt toe: “Ze zeggen wel eens binnen de advocatuur dat je eigen cliënt je grootste vijand is en ik denk dat deze zaak daar wel een voorbeeld van is. Hij is veel te breedsprakig geweest, hij heeft zichzelf in een slachtofferrol gemanoeuvreerd en de schuld bij anderen gezocht. Dan vind ik dat je een kerel moet zijn op het moment dat dan die uitspraak volgt.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ali weet verdomd goed dat hij schuldig is en durft de confrontatie niet aan . Van te voren een grote mond maar is het eenmaal zover geeft meneer niet thuis. Slap karakter🤬

Als ie niet komt, bekent ie schuld.

Voor iemand die graag voor de camera verschijnt is dit wel opmerkelijk.Misschien een Emigratie naar Dubai of Marokko als plan B