Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Hittegolf Opkomst met Temperaturen tot 30 Graden


weer

Het weer laat zich van zijn beste kant zien: vandaag is het droog met op de meeste plaatsen veel zonneschijn. Tussen 11:00 en 16:00 uur bereikt de zon een UV-index van 7. De temperaturen variëren van 20 tot 24 graden. Morgen wordt het nog iets warmer, en dinsdag breekt de zomer echt los met temperaturen tussen de 25 en 28 graden. Later in de week neemt de kans op onweersbuien toe.

De zon straalt volop vandaag, hoewel er in het noordoosten wat meer bewolking kan zijn. De lucht warmt al snel op, en tegen het middaguur ligt de temperatuur op veel plaatsen tussen de 19 en 21 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Vanmiddag verandert de wind van zuidwest naar west en later zelfs naar noordwest. Hierdoor blijft het in de kustregio’s wat koeler met temperaturen tussen de 19 en 21 graden. In het binnenland stijgt de temperatuur naar 21 tot 24 graden, met de hoogste waarden in het zuidoosten. De zon schijnt fel tussen 11:00 en 16:00 uur, met een UV-index van 7. Zonder bescherming kan je snel verbranden, vooral als je een lichte huidskleur hebt.

Vanavond blijft het lang zonnig. De stapelwolken verdwijnen en de zon blijft schijnen tot ongeveer 22:00 uur. De temperaturen liggen dan tussen de 16 en 20 graden. Vannacht is het helder, maar later kan er regionaal mist ontstaan, vooral in het noorden, midden en oosten van het land. De temperatuur daalt naar ongeveer 11 graden.

Morgen begint de dag zonnig, met snel verdwijnende mist. Om 8:00 uur ligt de temperatuur tussen de 14 en 17 graden. Rond het middaguur stijgt het kwik naar 18 tot 23 graden, met de hoogste temperaturen in Zuid-Nederland. Morgenmiddag blijft het droog en zonnig, met een UV-index van 7 en mogelijk 8 in het zuiden. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noorden tot noordoosten, waardoor de temperatuur op de Waddeneilanden en de noordkust wat achterblijft met ongeveer 20 graden. In Leeuwarden wordt het 22 graden, in Zwolle en Amsterdam 24 graden, en in het zuiden van het land 25 tot 26 graden.

Morgenavond blijft het zonnig tot zonsondergang. Rond 22:00 uur ligt de temperatuur tussen de 17 en 22 graden, met de hoogste waarden in het zuiden. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 11 graden in het noorden en 15 graden in het zuiden.

Dinsdag breekt de zomer volledig door met een matige wind uit het noordoosten tot oosten. Het wordt zonnig en op de meeste plaatsen zomers warm met temperaturen tussen de 25 en 28 graden. Alleen op plekken waar de wind vanaf het water komt, zoals op de Waddeneilanden, blijft de temperatuur onder de 25 graden.

Woensdag wordt het nog warmer, met temperaturen tussen de 26 en 29 graden. In het oosten en zuiden kan het zelfs 30 graden worden. Op de Waddeneilanden blijft het rond de 23 graden. De luchtvochtigheid neemt toe, waardoor het broeierig aanvoelt. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en een paar stapelwolken. Misschien valt er woensdagavond in het uiterste zuiden een lokale bui.

Vanaf donderdag neemt de kans op fikse regen- en onweersbuien toe. De zon schijnt af en toe, en het blijft vrij warm met maxima tussen de 24 en 28 graden op donderdag en vrijdag. Daarna koelt het iets af met temperaturen tussen de 19 en 24 graden, wat gebruikelijk is voor eind juni. Het weerbeeld zal bestaan uit wolken, zon en af en toe een bui.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overdrijven is ook een kunst. Er is pas sprake van een hittegolf als het 5 dagen achterelkaar 25 graden of meer is en drie dagen 30 graden of hoger. Dat wordt het niet.
Laten we blij zijn dat het mooi weer wordt en niet zo heet. Dat is echt Telegraaf-nieuws. Met koeienletters aankondigen dat het extreem warm weer wordt. Gelukkig voor de meesten van ons komt dit soort weer vooral voor in Griekenland en Turkije (onbegrijpelijk dat bepaalde mensen daar heen gaan met vakantie). Dus we blijven maar gewoon in NL.

Even voor de info, Michel,
Mijn vrouw en ik zijn ruim 28 jaar op vakantie geweest op de Griekse eilanden.
Regelmatig temperaturen meegemaakt die boven de 32 graden lagen. Maar daar is de vochtigheid heel anders.
Zo gauw de temperatuur in Nederland boven de 25 graden komt, dan wordt het hier gelijk benauwd. Daar heb je in Griekenland geen last van.

Eindelijk zonnig & droog!!!!!
Fantastisch!!!!

Heerlijk weer zo mag het blijven tot de kerst😎

Ik heb al ijsjes gehaald.