Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Heftig: Regisseur van de Meilandjes klapt uit de school


Erica-Meiland

De roemruchte regisseur van Chateau Meiland, Timon Moll, heeft samen met Jan Dijkgraaf een boek geschreven over de beroemde tv-familie. De Meilandjes zijn echter enorm geschrokken van de smaadzaak tegen Maxime Meiland en hebben dit keer extra voorzichtigheid in acht genomen bij het schrijfproces van hun nieuwe boek.

Volgens Timon in De Telegraaf: “We hebben gezegd dat we in dit boek alles nóg zorgvuldiger moeten opschrijven. Iedere indicatie die ook maar te herleiden zou zijn naar een buitenstaander van de familie, hebben we eruit gehaald.” Het nieuwe boek belooft alle geheimen van de serie te onthullen. Zo onthult Timon dat de Meilandjes af en toe ingrepen bij de montage. “Dat is maar een paar keer gebeurd. In het begin bijvoorbeeld, toen ik een keer een suggestieve voice-over tekst had geschreven over de homoseksualiteit van Martien.”

Ook Erica heeft haar veto ingezet: “Een keer had Martien een grap over Erica gemaakt die echt niet kon. Die heb ik er op haar verzoek uitgeknipt.” Timon zweert dat de familie authentiek is hoewel hij hun imago zag veranderen. “Jarenlang vonden de mensen de familie wél echt. Ik denk vanaf het moment dat er een periode twee uitzendingen per week werden uitgezonden, er een gevoel van overkill is ontstaan waardoor dit beeld bij sommige kijkers is gedraaid.”

De vraag blijft of de Meilandjes niet te lang doorgaan. Timon is resoluut: “Ik ga iets heel ergs zeggen, maar het was twee jaar geleden al heel goed geweest om te stoppen. Je moet zo’n serie nooit langer dan twee seizoenen maken. Ze willen geen regulier seizoen van Chateau Meiland meer maken dus worden er andere plannen bedacht.” Twee jaar geleden kochten ze een pension voor de serie, wat Timon onzin vond: “Ik zei dat ik nog genoeg verhalen met ze te vertellen had zonder deze aankoop. Bovendien vinden ze hospitality helemaal niet leuk. We hebben gelukkig ook nog mooie programma’s gemaakt, maar het hoogtepunt is geweest.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is mooi geweest met hen.
Koop verkoop woningen, iedereen doet het verkeerd volgens hen.
Laten ze een mooie programma maken
waar iedereen wat aan heeft

Ja..die boekenschrijver he..wat het verkrachtingsverhaal betreft, zou hij Maxime niet een beetje gestuurd hebben in deze om zo voor het boek wat meer content en aandacht te genereren. Maxime is best een hysterische kip, maar of dit uit haar eigen koker komt dat betwijfel ik ten zeerste.