Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Hittegolf in aantocht maar eerst hevige onweer en flinke buien


weer-zon

Het toneel is gezet voor een week waarin Nederlanders zullen schommelen tussen zonneschijn en stormachtig weer met de zomerse hitte die ons op de hielen zit. De meteorologische achtbaanrit begint vandaag waarbij de zon en stapelwolken een spektakel van licht en schaduw over het land werpen. Vooral in de oostelijke regio’s domineert de zon in de ochtenduren, maar laat op de middag trekt de spanning op met een verhoogde kans op buien in het zuiden.

De temperatuurschommelingen zijn niet voor de zwakkeren onder ons. Terwijl de Waddeneilanden zich koest houden met een milde 17 graden flirt het zuiden met de 22 graden. Een pittige noordoostenwind voegt wat extra flair toe aan deze dynamische dag.

De avonduren brengen ons meer dan alleen schemering; ze kondigen een crescendo van buien aan mogelijk compleet met donder en bliksem vooral in de zuidelijke, midden en oostelijke provincies. Het noorden houdt het nog even droog, een stilte voor de storm, misschien?

De nacht brengt geen rust voor de regenwolken. Over het hele land trekken buien, soms begeleid door onweer. Verwacht geen kille nacht; de temperaturen blijven hangen rond een comfortabele 13 graden.

De vrijdagochtend opent haar gordijnen voor een bewolkte en buiige acte. Terwijl het westen al spoedig opklaringen mag verwachten blijft het oosten potentieel rumoerig met kans op onweer. Tegen de avond maken de buien plaats voor zon, die nog genoeg tijd heeft om te schitteren voor ze rond 22:00 uur haar dag afsluit.

Zaterdag laat nog wat nattigheid vallen, maar zondag belooft een droog en zonnig intermezzo, perfect voor wat buitenactiviteiten zonder de angst voor plotselinge plensbuien. De zonkracht piekt op 7 dus smeer je goed in.

Na het weekend belooft de temperatuur op te lopen naar ware zomerse waarden, met zelfs kans op tropische 30 graden later in de week. Maar zoals altijd in het Nederlandse klimaat, blijft de toekomst onzeker met mogelijk een terugkeer van koelere temperaturen en regenbuien. De zomer is zeker nog niet beslist.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties