Het laatste showbizz nieuws

Peter Gillis, Shownieuws

Peter Gillis verdiend miljoenen door parken te verhuren voor asielzoekers


vakantieparken-peter-gillis

In een opmerkelijke draai van zijn carrière heeft Peter Gillis zijn aandacht verschoven naar zijn vakantieparken in België waarvan één in het bijzonder voor opschudding zorgt in de financiële wereld. Zijn campings Hengelhof en Blauwe Meer blijken niet bepaald winstgevend te zijn met jaarlijkse verliezen die in de miljoenen lopen. Dit blijkt uit berichtgeving van De Telegraaf.

Echter, één van Gillis’ parken onttrekt zich aan deze negatieve trend. Camping Parelstrand lijkt het zwarte schaap omgevormd te hebben tot een gouden gans met een winst van maar liefst 3,38 miljoen euro in de meest recente jaarrekening. Dit is des te opmerkelijker omdat het park tot voor kort ook rode cijfers schreef.

De sleutel tot dit financiële succes? Asielzoekers. In 2016 keerde het financiële tij voor Parelstrand toen het park werd omgetoverd tot een asielzoekerscentrum. In dat jaar klommen de cijfers uit het rood en posteerden 580.000 euro in de plus. Ondanks een terugval in 2017 leek het fortuin van het park definitief gekeerd tussen eind 2018 en augustus 2020 toen het park ruim 7 miljoen euro winst boekte door de opvang van asielzoekers.

Dit veranderde echter in 2020 toen Fedasil, de Belgische organisatie verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers het contract niet verlengde. Ze gaven aan dat het centrum in Lommel, waar Parelstrand gevestigd is het duurste was om te opereren waardoor een heropstart geen optie leek. Echter eind 2021, door gebrek aan alternatieven, klopte Fedasil opnieuw aan bij Parelstrand.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties