Het laatste showbizz nieuws

Weersvoorspelling

Spectaculaire Weeromslag: Van Zonnige Dagen naar Monsterbuien


weer

Deze week werpt ons weerbeeld zich in een rol die we eerder in een thriller zouden verwachten met scènes die van regenachtige somberheid naar zonnige hoogtepunten flitsen en met een climax van een mogelijk kletsnatte apotheose. Een weerspiegeling die bijna een psychologische thriller waard is.

Voor wie vandaag de deur uit wil: het weer is je gunstig gezind. Geniet van een collage van stapelwolken en zon, waarbij de meeste plekken droog blijven, afgezien van een verdwaalde bui die zich landinwaarts durft te wagen. Met een zwak tot matig briesje uit het zuidwesten klimt de thermometer naar een aangename 18 tot 21 graden.

De avond valt en met de toenemende hoge bewolking uit het zuiden blijft het grotendeels droog. In het noorden houdt de zon het langer vol, maar de nacht brengt meer bewolking in het zuiden en midden, waarbij Limburg nog een lichte bui kan zien. De wind neemt een pauze, en de temperaturen dalen naar een koele 9 tot 14 graden.

Morgen trekt een dicht gordijn van regen over het land, waarbij vooral het zuiden een ware waterballet kan verwachten. Bereid je voor op een dag die de kracht van de natuur toont met mogelijk 50 mm regen – bijna een hele maandnorm. Voeg daar onweer, hagel en heftige windstoten aan toe, en het toneel is compleet voor een dag om niet snel te vergeten. Temperaturen blijven steken tussen 18 en 21 graden.

Na de tumult van morgen biedt woensdag een rustiger tableau met zonneschijn die door de wolken breekt. Het is een uitgelezen kans om de frisse lucht in te gaan, met temperaturen die constant blijven rond de 18 tot 21 graden. De noordelijke wind brengt verkoeling vooral dicht bij zee.

Donderdag laat de temperatuur een opwaartse trend zien dankzij een oostelijke wind die warmere lucht aanvoert. Met maxima die oplopen tot 24 graden in Limburg is het genieten geblazen al loert in het zuidoosten het gevaar van late onweersbuien die het weerbeeld kunnen verstieren.

Het slotakkoord van de week speelt zich af in een variabele setting met zowel zon als significante buien, waarbij de temperaturen een comfortabele 19 tot 24 graden bereiken. Terwijl het weekend nadert, neemt de buiigheid mogelijk af en kan het zowaar enkele dagen droog blijven, hoewel de zomerse warmte ons nog even laat wachten.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties