Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Schaamteloos: Olcay Gulsen op heterdaad betrapt


Olcay-Gulsen

In de flamboyante wereld van glitter en glamour is het Instagram-account @TheFakeBirkinSlayer een ware nachtmerrie voor menig fashionista die net iets te nonchalant omgaat met het etaleren van designerimitaties. Hun nieuwste ‘slachtoffer’ is niemand minder dan de stijlvolle Olcay Gulsen die recent in het vizier kwam vanwege haar beige Kelly bag van het luxueuze merk Hèrmes. Echter, insiders beweren dat deze tas overduidelijk een nepperd is.

Voorgangers in deze dubieuze eer waren al Sarah van Soelen, Yolanda Hadid en de zussen Esther en Anne Vedder die eerder door het account werden ontmaskerd. Met een volgersaantal van zo’n 315.000 is de impact van de ontmaskeringen niet te onderschatten. De pagina prijst zichzelf als een waakhond tegen vervalsingen in de modewereld waarbij de aandacht vooral uitgaat naar het blootleggen van imitaties die zo bedrieglijk echt lijken dat ze bijna illegaal zijn.

Olcay Gulsen bekend om haar liefde voor ‘dupes’ – goedkopere varianten van luxe artikelen – heeft op haar website zelfs blogs gewijd aan het vinden van de beste look-a-likes van de Hermès Birkin bag en Hermès slippers. Dit laat zien dat ze niet terugdeinst voor betaalbare alternatieven voor peperdure items, maar nu roept haar tas serieuze vraagtekens op.

De ernst van het kopen van nepdesignerwaren wordt krachtig onderstreept door Alastair Gray een expert op het gebied van valsemunterij. Hij deelt met Harpers Bazaar Arabia een duister aspect van de namaakindustrie: “Wat de toerist op vakantie niet ziet aan die nep handtassen, is dat ze misschien aan elkaar zijn genaaid door een kind dat uit haar familie is weggesmokkeld…” Deze onthulling maakt de schade van dergelijke praktijken pijnlijk duidelijk, veel verder reikend dan slechts het esthetische.

Toch benadrukt The Fake Birkin Slayer dat hun missie verre van persoonlijke aanvallen behelst. “Dit is geen haatpagina,” verklaren ze in een post. “Onze verhalen hebben alleen betrekking op tassen die duidelijk nep zijn en geen aanval op de persoon zijn.” De authenticiteit van de getoonde tassen wordt zorgvuldig gecontroleerd met behulp van externe deskundigen om de integriteit van hun claims te waarborgen.

De impact van dergelijke onthullingen is niet te onderschatten. Een insider onthulde aan Yvonne Coldeweijer hoe geschokt de Vedder zusjes waren na hun blootstelling door het account. Na de schrikreactie verdween hun nep-Birkin zelfs volledig van sociale media. “Vorige keer bij een van de Vedders hebben ze de originele foto verwijderd, dan gaat hij automatisch weg uit de stories van de Birkin slayer,” aldus de bron. “Mooiste is dat daarna deze Birkin nooit meer is verschenen op social media.”

Hieronder de foto:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties