Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Extreme prijsverhoging voor IKEA’s bekende 1 euro-ontbijt


ikea

Zet je schrap trouwe IKEA-ontbijtfans, want het tijdperk van het legendarische 1 euro-ontbijt is ten einde. De Zweedse meubelreus bekend om zijn labyrinth-achtige winkels en verslavende Zweedse balletjes heeft de ultieme klap uitgedeeld aan zijn koopjesjagende klanten. Het ooit zo iconische 1 euro-ontbijt, een baken van hoop voor vroege vogels en budgetbewuste eters is van de menukaart geschrapt. Ja, je hoort het goed het kostelijke ontbijt dat bestond uit een warme drank, een croissantje, een smeuïge boterham met kaas of ham is niet meer.

Waar voorheen gepensioneerden, studenten en zuinige gezinnen zich verzamelden voor dit spotgoedkope maal is er nu slechts de echo van hun verbijsterde stemmen. In 2006 bracht IKEA dit fenomeen naar Nederland een ontbijt voor slechts een euro waardoor het een cultureel fenomeen werd. Maar zoals met alles in dit land komt aan goedkoop genot een einde.

Het nieuwe tarief? Hou je vast: voor het bescheiden ontbijtje schuif je nu 1,50 euro over de toonbank dat is een prijsstijging van maar liefst 50%, terwijl het volledige ontbijt, de grande dame onder de IKEA-ochtendmaaltijden je 3,45 euro lichter maakt. Voor IKEA Family-leden blijft er een korting in de lucht hangen, maar zelfs dat voelt als een mokerslag in het gezicht van de trouwe bezoekers.

Zullen de massa’s terugkeren naar de heilige hallen van de Zweedse gigant voor hun ochtendlijke rituelen? Of is dit het begin van het einde voor IKEA’s ontbijtdominantie?

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is dit een grapje? Op eigen centjes goed letten en het liefst alles gratis!?
Bij IKEA werken ook mensen en moeten een salaris krijgen om brood te kopen!
Wat kan men tegenwoordig voor € 1 kopen?
Ikea must niet 50% maar 500% prijs vergogen.

Wat een drukte voor dit. Een ontbijtje voor één euro nu voor éénvijftig euro. Dat is nog weinig voor wat je krijgt. Maar klagers heb je overal.