Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Johan Derksen geschorst en deel salaris wordt ingehouden


Johan-Derksen

In het bruisende landschap van de Nederlandse televisie waar controverses en meningen elkaar in rap tempo opvolgen steekt Johan Derksen weer eens scherp van wal. Ditmaal richt zijn kritiek zich op een recente ontwikkeling binnen de omroepwereld: een verplichte online gedragscursus ontworpen om ongewenst gedrag binnen de gelederen te voorkomen. “Ik doe het niet,” verklaart Derksen stellig in een aflevering van Vandaag Inside.

Deze online cursus die medewerkers van grote spelers als Talpa, RTL en de NPO geacht worden te volgen, is bedoeld om respectvolle samenwerking te bevorderen. Echter de heren van Vandaag Inside hebben zich nog niet gewaagd aan deze digitale leerschool. Derksen in het bijzonder ziet er het nut niet van in en bestempelt het initiatief als ‘dit soort onzin’.

Tijdens de uitzending kwam advocaat Job Knoester aan het woord die de cursus op aanbeveling van Talpa-hoofd Joost Brakel had doorlopen. “Ik had een mail gekregen,” liet hij weten. Derksen beweert echter met lege handen te staan – geen uitnodiging, geen mail. Maar zelfs als deze wel op zijn digitale deurmat was gevallen, zou het voor Derksen geen verschil maken. “Nee, nee, ik ga op mijn 75e dit soort onzin niet doen.”

Wilfred Genee, Derksens trouwe sidekick, waarschuwde voor mogelijke consequenties van het negeren van de cursus waaronder een schorsing en het inhouden van salaris. “Allemaal gelul,” wuift Derksen de waarschuwingen weg. Met de deadline van 12 april in zicht, wordt de situatie steeds spannender voor de eigenzinnige analist.

De cursus kwam tot stand in de nasleep van het The Voice of Holland-schandaal, als een poging van het Mediapact Respectvol Samenwerken om grensoverschrijdend gedrag in de mediawereld aan te pakken. Terwijl de klok tikt, rest de vraag of Derksen voet bij stuk zal houden of uiteindelijk toch toegeeft om zijn plek op de televisie te behouden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties