Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Bizar: Johan Derksen moet mega boete betalen aan John de Mol


johan-derksen

Johan Derksen moest door een darm die klem kwam te zitten in zijn liesbreuk noodgedwongen een avondje af zien van zijn troon bij Vandaag Inside. Vervangen door Rutger Castricum leek deze ene avond afwezigheid Derksen duur te komen staan.

De volgende avond terug op zijn vertrouwde post werd Derksen door Wilfred Genee geconfronteerd met de financiële consequenties van zijn gezondheidsperikelen. “Je moet betalen als je er niet bent!” onthulde Genee met een lach, waarmee hij een bizar aspect van de VI-wereld blootlegde.

Deze onthulling veroorzaakte niet alleen hilariteit onder collega’s, maar ook verwarring en verontwaardiging in tv-land. Tina Nijkamp de voormalige bazin van SBS 6 uitte haar verbazing over deze “bijzonder rare regeling”. Nooit eerder had ze gehoord dat tv-persoonlijkheden moesten betalen voor hun afwezigheid. “Bij niet verschijnen wordt dus een deel salaris ingehouden,” constateerde Nijkamp.

Deze onthulling roept vragen op over de grenzen van werkethiek en de behandeling van televisiesterren achter de schermen. Rob Goossens van RTL Boulevard, bestempelde de situatie als “moderne slavernij”. Het idee dat Derksen zou moeten afwegen of hij ondanks ernstige pijn, zou moeten opdraven om een financiële straf te vermijden is volgens hem absurd.

Toch lijkt er meer aan de hand te zijn. Het is onwaarschijnlijk dat Derksen daadwerkelijk zou moeten betalen voor zijn afwezigheid wegens ziekte, een scenario dat tegen alle redelijkheid en waarschijnlijk ook tegen de wet indruist. De achterliggende redenen voor deze boete clausule in hun contract is dat de heren nogal eens ruzie hebben en dan kan het zo zijn dat het programma dagen niet te zien is en dat kost John de Mol veel geld. Met de boete clausule verhaald John de Mol zijn verlies dan op de heren als ze niet gewoon aanschuiven in de uitzending. Het is onwaarschijnlijk dat Johan een boete moet betalen als die echt ziek is. John de Mol dekt zich gewoon in en probeert hiermee de heren in het gareel te houden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Logische regel toch!
Ze krijgen bakken vol geld voor dit programma.
Met de intentie er elke aflevering te zijn.
Kan niet zo zijn dat ze 10-15x per jaar afzeggen als even er geen zin in hebben of ziekjes zijn.