Het laatste showbizz nieuws

Geert Wilders, Shownieuws

Geert Wilders haalt keihard uit en komt met heftige eis


geert-wilders

Geert Wilders heeft wederom een vuist gemaakt tegen de publieke omroep. De recente golf van schandalen binnen de NPO waaruit naar voren kwam dat Matthijs van Nieuwkerk een medewerker bij de keel had gegrepen en een andere over de tafel had getrokken heeft Wilders nieuwe munitie gegeven in zijn kruistocht tegen Hilversum.

Wilders plaatste op Twitter een Tweet dat de grondvesten van het Mediapark deed trillen. Hij zei: “Wat zou het terecht en mooi zijn die publieke omroep in het geheel af te schaffen.”

De mogelijkheid dat Wilders’ droom werkelijkheid wordt is niet zo vergezocht als sommigen zouden hopen. Met de wind van de formatieonderhandelingen in de rug en een koor van kritische stemmen uit verschillende hoeken van het politieke spectrum lijkt de toekomst van de NPO op losse schroeven te staan.

De reacties op Wilders’ uitgesproken standpunt waren zo divers als het Nederlandse polderlandschap. Marc Belinfante verslaggever van EenVandaag en Ton F. van Dijk een veteraan in het omroeplandschap boden een inkijk in de geschokte gemoederen binnen de muren van het Mediapark. Van Dijk die Wilders beticht van het berijden van de golven van populisme en Belinfante die vraagtekens zet bij de rechtvaardigheid van Wilders’ wens slaan helaas geen deuk in een pakje boter.

Geert Dales voormalig politicus voegt nog een laag toe aan het debat door te suggereren dat een herziening van het omroepstelsel niet per se de totale afschaffing ervan hoeft te betekenen. Zijn visie op een gestroomlijnde publieke omroep zonder de bureaucratische wirwar van verenigingen en stichtingen biedt een alternatief voor de gehele afschaffing.

Arjan Noorlander van Nieuwsuur houdt hoop dat Wilders’ plannen uiteindelijk niet tot uitvoering zullen komen, omdat de andere partijen in de formatieonderhandelingen niet voor een gehele afschaffing van de NPO zijn. Maar wellicht krijgt Wilders het er toch door. Het is altijd geven en nemen tijdens het formeren van een kabinet.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dat zou een mooie afstraffing zijn , opdoeken dat vieze zooitje daar in Hilversum.
Geert is altijd verguisd daar, door die linkse kliek, zijn wraak zal zoet zijn.

Alleen met het opdoeken van de NPO reduceer je geen overschrijvend gedrag.
De hele rel is tenslotte bij Talpa begonnen.
We moeten er wel rekening mee houden dat er nog volop ouderen in verpleeghuizen zitten die nog graag naar een zender zoals MAX willen kijken en naar het NOS journaal.
Die ouwetjes zitten niet allemaal op die schreeuwers en sensatiezoekende commerciële zenders te wachten.
Dus om flink te bezuinigen zou je ook al NPO 2 & 3 af kunnen sluiten.
Maar NPO 1 zou, in mijn optiek, best wel onder controle voort mogen blijven bestaan.
Mijn moeder heeft gelukkig nog jaren kunnen genieten van de TV.
Ik vind dat we de ouderen in dit geval niet in de steek moeten laten.

Dat is ook weer zo Kees, ik kijk ook regelmatig naar Max en het nieuws.
Maar er moet flink met de bezem er door heen daar.
Dan maar de zenders 2 en 3 eraf.