Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

De echte reden waarom Hans Kraay niet meer mag aanschuiven bij VI


Hans-Johan

In de wereld van televisie en voetbal is Hans Kraay jr., ooit een vaste waarde bij het spraakmakende voetbalpraatprogramma VI met Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen, uitgegroeid tot een figuur die zowel geliefd als bespot wordt. Zijn kenmerkende jasje-gooien heeft menig kijker vermaakt en vrachtwagenchauffeurs geïnspireerd. Maar die tijd lijkt nu achter hem te liggen.

“Ondanks mijn serieuzere imago, vragen vrachtwagenchauffeurs me nog steeds of ik mijn jasje wil gooien”, vertelt Kraay met een glimlach in een interview met Voetbal International. “Ze komen met een bal gehakt en mosterd, vragend of ik mijn jas wil werpen voor hun vrouw. Ik moet ze teleurstellen: die dagen zijn voorbij!”

Hans Kraay jr. heeft de rumoerige studiodagen met Wilfred, René en Johan achter zich gelaten. “Het was een geweldige tijd, maar nu zijn ze zonder Jan Boskamp en mij een andere weg ingeslagen. Dat heeft nieuwe deuren voor mij geopend”, legt hij uit. Bij ESPN laat hij nu meer zijn serieuze kant zien, iets wat hij als positief ervaart. “Ik noem niemand meer een paardenlul. Dat was meer iets voor de show.”

Over zijn zeventien jaar bij VI heeft Kraay geen spijt. “René en Wilfred zeiden dat ze het jammer vonden dat ik niet meer meedeed. Ze belden me daar zelfs regelmatig over op. Maar alles heeft zijn tijd. Vandaag Inside loopt goed en ik geniet van mijn werk bij ESPN”, vertelt hij enthousiast.

Hans Kraay jr. geniet van zijn optredens als serieuze voetbalanalist bij talkshows zoals Humberto, Beau en Jinek. “Het is heerlijk om over voetbal te praten, en soms bemoei ik me met andere onderwerpen. Zo kon ik bij Humberto Pieter Omtzigt een kritische vraag stellen, iets wat niet gebruikelijk is voor een voetbalanalist.”

Wat Hans alleen niet verteld is dat hij wel heel graag nog een vaste gast wilde zijn in Vandaag Inside en René en Wilfred dit ook wilde. Maar Johan wilde dit niet, omdat hij vond dat je experts aan tafel en aan de bar moest hebben en volgens Johan kan Hans alleen maar over voetbal praten. Johan wilde er een serieuze talkshow van maken, maar dat hoefde van Wilfred en René helemaal niet. Gewoon praten over de waan van de dag met het oude groepje gasten waar Hans onderdeel van was en nieuwe die dan aan de bar zouden zitten. Valentijn Driessen die ook alleen maar over voetbal kan praten zit ook nog geregeld aan tafel bij de heren dus de reden die Johan opgeeft om Hans niet mee te nemen klopt van geen kant.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Is Derksen wel een expert dan, die over van alles mee kan praten.
Die vent gelooft zo in zich zelf , dat alles wat hij zegd de waarheid is.
En altijd afgeven op anderen, de zeiklul.

Waarschijnlijk is ie bang dat Hans meer weet dan Johan.
En daar kan hij niet tegen.

Johan en Hans geen verschil, ze vinden zichzelf allebei veel te goed.