Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Cilly Dartell’s laatste dagen geteld: Artsen kunnen niets meer doen


Cilly-Dartell

Cilly Dartell, voor velen bekend als het gezicht van ‘Hart van Nederland’, staat nu voor een hartverscheurende realiteit. Ondanks een lange strijd tegen uitgezaaide longkanker hebben haar artsen haar verteld dat er niets meer voor haar gedaan kan worden. Deze ontnuchterende boodschap volgt na een periode van intensieve chemokuren en immuuntherapieën waardoor ze in eerste instantie enige hoop koesterde op een langer leven.

In 2019 toen haar ziekte werd vastgesteld, was er nog een sprankje hoop dat ze bij de groep mensen zou horen die minstens vijf jaar met deze diagnose kunnen leven. “Vijf jaar, dat leek mij zo weinig. Ik hoopte op minstens nog tien of vijftien jaar,” vertelde ze in een openhartig gesprek. Ondanks de zware behandelingen die vaak gepaard gingen met ernstige bijwerkingen leken de uitzaaiingen aanvankelijk te krimpen of stabiel te blijven. Dit gaf Cilly tijdelijk een hernieuwd gevoel van hoop.

Maar nu met de harde realiteit in haar gezicht reflecteert Cilly op haar leven met een positieve insteek. Ze spreekt met trots over haar twee zonen die zij samen met haar partner op de wereld heeft gezet en die nu volledig zelfstandig zijn. Dit geeft haar een diep gevoel van rust en voldoening. Ze kan terugkijken op haar leven met een ‘grote glimlach’, tevreden over wat ze heeft bereikt en de liefde die ze heeft gegeven en ontvangen.

Cilly die altijd een voorvechter is geweest van autonomie heeft de regie over haar leven én dood stevig in handen. Ze heeft zelfs al haar uitvaart tot in de puntjes geregeld een laatste daad van zelfbepaling in een leven dat gekenmerkt werd door vastberadenheid en kracht.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat is Cilly een sterke vrouw.
Altijd zo positief gebleven terwijl ze zo ziek was, alle chemotherapieen onder gaan en hoop houdend om beter te worden.
Ik wens haar en de familie veel sterkte toe de komende tijd.🍀

Het is helemaal waar Chrisje, Cilly is een geweldige sterke vrouw.
Wat zal ze door vele gemist gaan worden.
Heel veel kracht en sterkte toegewenst voor Cilly en iedereen die haar lief heeft 🍀🌷

Wat een kl*te ziekte🙄😥
Wens haar & dierbaren veel sterkte en kracht toe💞

Ik wil Cilly heel veel kracht toewensen de komende tijd. En de familie en iedereen die haar lief had heel veel sterkte de komende tijd.

Heel veel sterkte voor haar en haar familie en al de mensen die ze lief heeft.

Vreselijke diagnose. Herkenbaar bij mij ouders.😭
Veel sterkte en kracht voor jullie.