Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Klimaatstrijder wordt keihard neergeslagen door de politie in Den Haag


rellen

rellen

Drama ontvouwde zich dit weekend in Den Haag toen een klimaatstrijder van Extinction Rebellion hardhandig geconfronteerd werd met het wettelijk gezag. Voor de vierde week op rij blokkeerden deze demonstranten de Haagse straten en snelwegen om hun ongenoegen te uiten over de regeringssteun aan de fossiele sector. Deze acties zijn niet zonder confrontaties gebleven; de politie, vastberaden Hagenaars en zelfs een Belgisch waterkanon hebben hun plek op het toneel geclaimd.

Dit weekend kreeg de opstand een internationaal tintje met de komst van de Duitse strijders van ‘Letze Generetion’. Deze groep ging nog een stapje verder in hun strijd voor het milieu, door zich vast te binden aan verkeerspalen boven snelwegen. Deze gedurfde tactiek maakte het een uitdaging voor de autoriteiten om hen te verwijderen, waarbij de brandweer met hoogwerkers moest ingrijpen.

De situatie aan de zijkant van de weg werd nog meer gespannen toen de politie besloot in te grijpen. Met wapenstokken in de aanslag probeerden ze de activisten te verdrijven van de voet- en fietspaden. Op de beelden is te zien hoe een van de demonstranten onderuit gaat na klappen met een wapenstok. De demonstrant overmand door de pijn kon niet meer opstaat. Een ambulance werd geroepen om de getroffen demonstrant te ondersteunen.

Hieronder de beelden net na de klap:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opkomen voor het klimaat is prima maar doe dit niet op doorgaande wegen, ga bij de cruiseschepen staan want die veroorzaken veel ongevraagde troep, of ga naar de vliegvelden plek genoeg.

De politie zal te hard geslagen hebben maar sja…wie niet luisteren wil moet dan maar voelen 😤

Wie kaatst, moet de bal verwachten, dus niet janken, jochie, eigen schuld, dikke bult.

Moeten die gasten niet werken.
Dat de politie er maar op slaat, stelletje linkse activisten.
Protesteren kan ook op een andere manier.
Moet je kijken wat dat allemaal kost, andere zaken moeten blijven liggen.😡