Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Wim Kieft is woest en haalt keihard uit


Voormalig profvoetballer en televisiepersoonlijkheid Wim Kieft uit zijn frustratie over de slechte bereikbaarheid van het centrum van Amsterdam. In zijn podcast Kieft Jansen Egmond Gijp vertelt hij over zijn recente ervaring, waarbij hij met zijn auto naar het centrum moest. “Dat parkeren in Amsterdam is sowieso onmogelijk”, aldus Wim.

Wat bracht Wim naar het centrum? Een bezoek aan de kapper. “Die kappers lopen altijd uit. Die zitten alleen maar te ouwehoeren met elkaar de hele dag. Tussendoor knippen ze nog een beetje. Het zijn er twee. Ze hebben ook alle twee een hondje. Dat is wel heel gezellig”, vertelt hij.

Maar zijn uitje in het centrum eindigde in een vervelende verrassing: hij vergat zijn parkeermeter uit te zetten en kreeg een boete van maar liefst 41 euro 95. “Dat gaat toch nergens over in Amsterdam, of wel? Hahaha”, lacht hij zijn frustratie weg.

Naast de hoge boete stoort Wim zich ook aan de hoge parkeertarieven in het centrum van Amsterdam. “7,50 euro per uur? Dat gaat toch helemaal nergens over? Het centrum is sowieso niet meer wat het geweest is. Er lopen echt alleen maar toeristen. Het is een ander sfeertje geworden natuurlijk”, merkt hij op.

Het lijkt erop dat Wim niet alleen op de snelwegen, maar ook in de binnenstad van Amsterdam tegen autoleed aanloopt. “Ook toen wij met VI bij die vakantieparken zaten. Dan moest je over die A12. Ik wist helemaal niet dat je daar maar 80 mocht rijden. Ik ben daar een keertje of 7, 8 geweest en dat was allemaal raak. Dat is meer dan 1.500 euro. Ja. Daarom ben ik aan deze podcast begonnen. Hahaha”, vertelt hij.

René van der Gijp begrijpt niet waarom Wim niet gewoon Flitsmeister gebruikt om flitsers te vermijden. “Ik heb Johan laatst ook al uitgelegd dat Flitsmeister bestaat. Die geeft het gewoon aan als je ergens komt”, zegt René.

Toch lijkt het voor Wim lastig te zijn om de app te gebruiken. “Het zijn toch die jongens aan wie het moeilijk uit te leggen is…”, verzucht hij. Wim Kieft blijft dus een opvallende verschijning op de weg, ondanks zijn bekendheid!

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoek een andere kapper en hou je aan de snelheid.
Zo, twee problemen in één keer opgelost.