Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

BN’ers grijpen naar gevaarlijke dieetpil voor gewichtsverlies met dodelijke gevolgen


Sinds Kim Kardashian beweerde dat ze razendsnel zeven kilo was kwijtgeraakt dankzij dit ‘wondermiddel’, zijn talloze sterren geobsedeerd door Ozempic. Maar laten we eens dieper graven: dit medicijn is eigenlijk bedoeld voor de behandeling van diabetes en alleen op recept verkrijgbaar. Het is absoluut niet bedoeld voor een verwende celebrity die binnen twee weken in een bepaalde jurk wil passen.

Schokkend nieuws kwam gisteren naar buiten toen het Europees Geneesmiddelenagentschap een onderzoek aankondigde naar een verontrustend verband tussen het gebruik van Ozempic en suïcidale gedachten.

Degenen die dit medicijn daadwerkelijk nodig hebben, worden nu de dupe van de hype onder de oppervlakkige gebruikers. Ömrüm Aydin van de Nederlandse Obesitasstichting benadrukt dat stoppen met dit middel leidt tot gewichtstoename. Het is geen snelle oplossing, maar vereist langdurige begeleiding en onderhoud.

Opmerkelijk heeft Mick de Vlieger die de man is van Shownieuws presentatrice Dyantha Brooks, ontdekt dat Ozempic een regelrechte hit is onder BN’ers. Mick deelde zijn mening op Twitter: “Ozempic is werkelijk een bizarre rage. Terwijl iedereen predikt over overgewicht en body positivity, misbruiken ze tegelijkertijd diabetesmedicatie met ernstige tekorten tot gevolg. Wat een generatie. En ja, ik doel op de helft van bekend Nederland.”

Volgens Mick is deze trend overgewaaid uit Amerika, waar Hollywood-sterren het middel aanprijzen als dé oplossing. Maar laten we eerlijk zijn, zo’n medicijn heb je helemaal niet nodig om een gezond lichaam te hebben, betoogt Mick. “Gewoon matig eten. Zo simpel is het.”

Bedoelde Yvonne Coldeweijer wellicht deze dieetpillen toen ze het had over Samantha Steenwijk die zogenaamd veel was afgevallen door het paardrijden.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ozempic is een injectie…just saying.

Klopt, ik gebruik het 1 x per week voor mijn diabetes. Is nu moeilijk te verkrijgen door dit soort mensen die af willen vallen. Ik val hier trouwens niet van af. Maar heb het o.a. wel nodig voor mijn diabetes.

Mijn collega zou dit medicijn krijgen tegen haar diabetes, helaas voor haar niet verkrijgbaar omdat idd mensen dit gebruiken als afslankmiddel.

Leuk dat Mick de Vlieger ”het weet”. Ozempic word met succes ingezet bij extreem overgewicht. En we weten allemaal wat we van overgewicht kunnen krijgen. Diabetes. Saxenda heeft vrijwel dezelfde werking als Ozempic, alleen is dat Liraglutide. Saxenda is ook een medicijn dat op de markt is tegen overgewicht. Wat ik weet..is dat Mick de Vlieger in al zijn wijsheid zelf geen vrouw zou nemen met 40 kg overgewicht. En BN’ers tja die sporen sowieso niet.

Het zou verboden moeten worden om het ergens anders dan voor diabetes voor te schrijven.

Mensen met diabetes hebben ze hard nodig.

Afvalproducten zijn er meer dan genoeg op de markt.