Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Nederlander aangevallen door 500 kilo zware stier


De 58-jarige Nederlander Randy Harms is in zijn kruis gespietst tijdens stierenrennen in Spanje. De adrenaline pompte door zijn aderen terwijl hij meedeed aan het beruchte stierenrennen in Spanje. Maar voor deze onverschrokken Nederlander liep het avontuur uit op een nachtmerrie. Tijdens het evenement werd hij genadeloos gegrepen door een kolossale stier van ruim 500 kilo, met verwoestende gevolgen voor zijn edele delen. De beelden laten niets aan de verbeelding over.

Randy Harms, een van de vele Nederlanders die deelnemen aan deze omstreden traditie, heeft zijn angstaanjagende verhaal gedeeld in een Spaans tijdschrift. “Ik voelde hoe de hoorn door mijn been ging. Maar het meest pijnlijke was de manier waarop ik op de grond belandde”, vertelt hij met een mix van pijn en verbijstering.

Volgens de Spaanse artsen is Randy aan de dood ontsnapt. “Als de hoorn mijn lies had geraakt waar zich een belangrijke slagader bevindt, had ik doodgebloed.” Een huiveringwekkend besef van hoe dicht hij bij de dood was. Toch roept het de vraag op of Randy niet zelf de dood heeft uitgedaagd door deel te nemen aan dit wrede evenement. Moedige durfallen kunnen zich vrijwillig opgeven voor deze eeuwenoude ‘feesten’, waarbij stieren worden opgejaagd door het afvuren van kleine raketten.

Jaarlijks lopen verschillende mensen verwondingen op tijdens deze gevaarlijke evenementen, maar voor de stieren is de afloop nog veel gruwelijker. Na de stressvolle ‘race’ worden de stieren namelijk meedogenloos afgemaakt in een stierengevecht, waar ‘matadors’ hen met speren doorboren.

Hieronder de beelden:

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En die gek is er nog trots op ook, jammer dat die stier hem niet beter te pakken had. Je moet toch wel heel weinig hersencellen hebben om deze dierenmishandeling geweldig te vinden.

Ja Simon je hebt helemaal gelijk dit moet stoppen stieren worden opgehitst en vreselijk aan hun einde komen ze de mens is gevaarlijkste wezen op deze aarde stoppen dat stieren mishandeling en nu direct

Helemaal mee eens Simon. En als dank krijgen de stieren ook nog een speer door hun lijf gejaagd omdat dat “traditie” is. Met de mensen die gewond raken bij dit soort dingen heb ik totaal geen medelijden mee, wel met de stieren.

+1

Diep treurig dat dit allemaal nog kan en mag. Die zgn trotse ezel moesten ze alle zorgkosten zelf laten betalen,zou snel over zijn met z’n trots.