Het laatste showbizz nieuws

Geen categorie

Wangedrag: René van der Gijp vaak dronken bij Vandaag InsideDe geruchtenmolen draait al langer rond de wijnglazen die René van der Gijp regelmatig leegdrinkt aan de talkshowtafel, maar nu worden ook prominenten betrokken bij het achterklapcircus. Vraagt men zich af of René soms zodanig dronken is tijdens de uitzendingen dat het zijn gedrag aan tafel beïnvloedt?

Marcel van Roosmalen liet in zijn podcast weten dat vrijdag tijdens de uitzending René flink tegen hem tekeerging. Volgens de columnist waren de redacteuren het met hem eens en zeiden: “René is misschien wat chagrijnig, einde seizoen, hij heeft misschien een paar witte wijntjes op.”

Maar het lijkt erop dat de roddelende redacteuren niet alleen met Marcel roddelen. Oud-tafelgast Sander Schimmelpenninck onthulde in zijn Podcast dat hij achter de schermen allerlei dingen opvangt die de kijkers niet te zien krijgen. Volgens Sander is het grootste probleem van het programma René van der Gijp zelf.

Volgens Sander kan René niet goed meekomen als het gaat om inhoudelijke onderwerpen: “Je hoort de redacteuren constant fluisteren: ‘Hoe kunnen we René betrekken bij het gesprek? We moeten René ook een beetje aan het woord laten.’ Dat merk je. Zodra er serieuze onderwerpen aan bod komen, haakt hij af en staart hij naar het plafond.”

Volgens Evert Santegoeds was het gisteravond tijdens het optreden van Mark Rutte in VI opnieuw het geval dat René nauwelijks een woord zei. Hij merkte op in Shownieuws: “Van der Gijp heeft bijna niets gezegd.”

Terug naar de kwestie van René die naar verluidt “een paar wijntjes” achter de kiezen heeft tijdens de uitzendingen. Ook Harry Mens hintte onlangs in Business Class op overmatig drankgebruik. Harry had Wilfred Genee te gast, zoals vorige maand, maar deze keer was er geen doos wijn van wijnkenner Wietze Snaak voor de VI-collega’s.

Harry: “We krijgen deze week geen doos wijn mee. We kunnen niet eindeloos doorgaan met die Gijp.”

Wilfred: “Nee, Wietze is er wel, zag ik.”

Harry: “Ja, maar hij heeft deze keer geen doos wijn meegebracht. Hij schijnt niet zoveel te drinken, toch, die Gijp?”

Er valt een korte stilte en Wilfred begint voorzichtig te lachen. “Waarom stel je steeds van die suggestieve vragen aan mij!”

Opvallend genoeg gaat Wilfred meteen verder over iets anders en negeert hij de opmerking van Harry. “Weet je dat er hier trouwens allemaal mieren zijn?” Maar dan zegt hij alsnog: “Nee, René houdt absoluut van een wijntje. Dus de vorige keer was hij er erg blij mee. Je was ook vrij negatief over hem, vond ik, terwijl René…”

Harry onderbreekt hem: “Nee, zo was het niet. Nee, ik heb ook mijn excuses aangeboden aan hem, toch?”

Wilfred: “Ja, dat heb je zeker gedaan. Erg goed.”

Destijds beweerde Harry dat René er minder fris uitzag dan Johan Derksen.

Wat zegt René zelf over deze kwestie? Heeft hij afgelopen vrijdag inderdaad zijn zelfbeheersing verloren tegenover Marcel omdat hij iets te veel had gedronken? Volgens de voetbalanalist was hij gewoon een beetje geïrriteerd.

In Shownieuws van gisteravond liet hij kort maar krachtig weten: “Ja, ik was een beetje geïrriteerd. Dat gebeurt bijna nooit, maar nu wel.”

Deel deze juice!
  1. Henk

    Hoe kan het ook anders het is aan zijn houding en kop te zien dat hij een dronkenlap is

Geef een reactie