Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Wilfred Genee heeft heftige woede-uitbarstingen achter de schermen


Marcel van Roosmalen is vrijdagavond het slachtoffer geworden van een verbale aanval tijdens de uitzending van Vandaag Inside. Terwijl hij een kritische opmerking maakte over Angela de Jong, sloeg René van der Gijp genadeloos terug door te beweren dat Marcel en zijn vriend Gijs Groenteman zichzelf veel te serieus nemen. Het zou zelfs zo ver zijn gegaan dat Marcel het einde van de naamgrap ‘Gijs Groenteboer’ zou hebben geëist.

Maar wat is er precies aan de hand? Marcel doet vanochtend uitgebreid zijn verhaal in zijn podcast Weer Een Dag. “Gijp begon ineens te schreeuwen, uit het niets. Eerlijk gezegd wist ik niet waar het over ging. Het ging over het zeggen van Groenteboer en dat ik daar niet tegen zou kunnen. Ik kreeg totaal geen kans om te reageren. Op een gegeven moment hoorde ik Wilfred zeggen: ‘Ja, dat heb jij gezegd, dat heb jij gezegd!’ Toen moest ik in mijn geheugen graven wanneer ik dat in hemelsnaam gezegd zou hebben. In ieder geval niet die dag.”

Volgens Marcel is het verwijt volkomen belachelijk. “Alsof ik Wilfred Genee, met wie ik nauwelijks spreek, apart zou nemen om te zeggen: ‘Wil je alsjeblieft Gijs Groenteman niet meer Gijs Groenteboer noemen? Daar kunnen wij heel slecht tegen.’ Ik probeerde te zeggen dat het niet waar was, maar hij bleef erop ingaan. Ik kreeg gewoon geen kans om ertussen te komen.”

Nu weet Marcel waar dit allemaal vandaan komt. “De laatste keer dat ik er was, begin februari, zat ik daar met Sander Schimmelpenninck. Hij zat aan tafel en ik zat aan de bar. En Sander Schimmelpenninck maakte er een hele ophef over. Na afloop was Wilfred Genee boos op iedereen en vooral op mij.”

Wilfred haat Marcel naar eigen zeggen. “Sinds ik ooit columnist was bij De Oranjezomer en een paar zinnen aan hem heb gewijd toen hij zowel privé als zakelijk onder vuur lag. Dat was in een periode van een of ander schandaal. Ze wilden reclame maken voor vakantiehuisjes en toen stond ik in een huisje en zei ik: ‘Dit is het huisje van de familie Genee.'”

Hij gaat verder: “Nou, die zin heeft bij Genee woede opgewekt, hij vond dat ik niet goed bij mijn hoofd was. Die column hebben ze ook nooit uitgezonden. Sindsdien hebben we een soort haatrelatie, of iets in die trant. Elke keer als hij me ziet, triggert het iets bij hem. Na de uitzending stond hij ook tegen me te schreeuwen.”

Wat schreeuwde Wilfred dan? “Hij zei dat ik niet moest zeuren over bedreigingen aan mijn kinderen. ‘Jij houdt helemaal geen rekening met de kinderen van anderen!’ In dat gesprek, dat meer op een schreeuwpartij leek dan een gesprek, kwam er zelfs een interventie van de productie. “Ze stelden voor dat we even naar het decor zouden gaan, want het werd te gênant”, vertelt Marcel.

Tijdens deze verhitte uitwisseling van woorden liet Wilfred weten: “Wij hebben tenminste humor. Ik vind het bijvoorbeeld heel grappig dat Özcan Akyol Gijs Groenteman Gijs Groenteboer noemt.” Hierop reageerde Marcel met de woorden: “Ik kan me voorstellen dat je een naamgrapje leuk vindt, maar om het twintig keer te herhalen en er met z’n allen op door te blijven gaan, vind ik niet echt het toppunt van humor.”

Wat nu aan het licht komt, is dat achter de schermen René van der Gijp als een aap achter een van de schotten stond met een handvol nootjes, net als een aap in een dierentuin. Hij had blijkbaar opgevangen dat Marcel de grap met de naam ‘Gijs Groenteboer’ niet kon waarderen. En tijdens de uitzending maakte René dat op luidruchtige wijze duidelijk aan de talkshowtafel.

Na de uitzending was Marcel woedend. Hij had zijn frustraties ook tijdens de uitzending kunnen uiten, maar hij besloot het niet te doen. “Ik dacht: ik zal er later wel iets van zeggen.” Tot zijn opluchting merkte hij dat de redacteuren het allemaal met hem eens waren. “Ze zeiden: ‘René is misschien wat chagrijnig omdat het einde van het seizoen nadert, misschien heeft hij wat te veel witte wijn gedronken.'”

Marcel sprak René aan op zijn gedrag. “Hij kan er gewoon niet mee omgaan. Je ziet zijn ogen wegdraaien en dan zegt hij: ‘Nouuu, die is niet goed. Die is niet goed. Die is niet goehoeed.’ Hij liep naar de ruimte waar Wilfred stond, ik volgde hem, en Wilfred stak zijn handen in de lucht alsof hij wilde zeggen: ‘Heb ik het weer gedaan? Heb ik het weer gedaan?'”

Marcel is van mening dat Wilfred een “idioot van een spelleider” is. Hij voelde zich op de barkruk aangevallen en machteloos. “Je kunt nergens naartoe. Ik had het boek dat daar lag naar hun hoofd moeten slingeren. Ik was er helemaal klaar mee. Ik vind Wilfred de grootste idioot.”

Gijs, die benadrukt dat hij er geen problemen mee heeft als mensen hem Groenteboer noemen maar het ook niet echt grappig vindt, voegt eraan toe: “Die schijnheiligheid en het hoge toontje van Wilfred als hij dan gaat zeggen: ‘Je hebt gezegd dat het denigrerend was!’… En dan gaat hij als een onschuldig jongetje René van der Gijp bijvallen.”

Marcel concludeert: “Dan ben je gewoon een l*l. Dat denk je dan toch?”

Als vaste gast van het programma Voetbal Inside heeft Marcel van Roosmalen ongetwijfeld meer te zeggen over deze kwestie, maar voor nu is dit een glimp van zijn perspectief op de verbale strijd op de barkruk. De uitzending van Vandaag Inside heeft zeker voor de nodige opschudding gezorgd en de spanningen tussen Marcel, René en Wilfred lijken nog niet volledig te zijn opgelost.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties