Het laatste showbizz nieuws

Shownieuws

Ruzie bij Vandaag Inside: Johan Derksen uitgekotst door Wilfred en René


In een spraakmakende podcast doet René van der Gijp een boekje open over de ruzie tussen Johan en de voormalige VI-collega’s. Het was een strijd waarbij de trouwe VI-mannen werden afgedankt, en de gevolgen waren verwoestend.

Volgens René, die het gesprek met Shownieuws deelde, had hij een hevige confrontatie met Johan over het buitenspel zetten van Hans Kraay Jr., Wim Kieft en Jan Boskamp. “Je moet de mensen van het begin altijd koesteren. Dit was de strijd die ik met Johan had, het afscheid nemen van Hans Kraay, Wim Kieft en Jan Boskamp”, onthult hij.

Hij gaat verder: “Het is niet erg om afscheid te nemen van mensen, maar je moet je altijd realiseren dat dit de jongens zijn waarmee je alles hebt opgebouwd. Hans is diepbedroefd over wat er is gebeurd. Iedereen in zijn omgeving zegt dat het hem veel pijn heeft gedaan.”

René benadrukt de ernst van de situatie: “Het heeft hem echt heel veel pijn gedaan. Maar je moet begrijpen dat wanneer je veertien jaar aan dezelfde tafel zit en iemand zegt dat je geen enkele inbreng meer hebt, dat is pijnlijk. En eigenlijk zeggen ze dat ze al veel eerder afscheid van je hadden moeten nemen. Dat zijn dingen die je niet moet doen.”

De uitspraken van René waren reden genoeg voor Shownieuws om verslaggevers naar de uitgang van Vandaag Inside te sturen om reacties te peilen. Johan bevestigt het verhaal en zegt: “Dat klopt. Ik wilde niet verder met Kraay en Jan Boskamp omdat ik genoeg had van het gepraat over voetbal.”

Johan bevestigt dat hij destijds heeft voorgesteld om Wim Kieft of Hans Kraay Jr. op zijn plaats te zetten als ze verder wilden praten over voetbal. “Ik ben op een leeftijd waarop ik ermee kan stoppen. Ik wilde doen wat John de Mol wilde, een actualiteitenprogramma maken.”

Hij voegt eraan toe: “Maar ik zei ook: ‘Dan kunnen we niet met vier voetballers aan tafel zitten en de oorlog in Oekraïne analyseren, dus we moeten met z’n drieën zijn en andere gasten uitnodigen.’ Ik zei: ‘Dan is er geen plek voor Hans en Jan.'”

René is ervan overtuigd dat ze het nooit eens zullen worden. Tegen de cameraploeg van Shownieuws zegt hij: “Hans paste perfect in het team, er was niets mis mee.”

Wilfred Genee voegt toe: “Naar mijn mening had Hans gewoon kunnen blijven. Ik denk dat Hans een zeer waardevolle kracht was aan tafel, altijd.”

René benadrukt: “Hij was er echt kapot van. Dat begrijp ik ook wel, want hij was er vanaf het allereerste begin, snap je?”

En wat vindt Johan van het feit dat Hans hierdoor gekwetst is? “Geen idee, en het kan me ook geen bal schelen.”

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het is volgens mij een beetje tweeledig.
Aan de ene kant geef ik Johan gelijk.
Genee heeft tenslotte ook nog een Veronica Offside. Zet daar Kraay, Kieft en Boskamp in. Dat gaat 100% over voetbal.
Maar aan de andere kant , wat René zegt, mensen die aan de wieg van een dergelijk programma hebben gestaan, mag je nooit laten vallen.
Daar is ook wat voor te zeggen.
Maar je weet uit ervaring dat, wanneer het niet over voetbal gaat, die Kraay hele gekke dingen en opvattingen heeft.

Ja dat vind ik ook en trouwens Derksen heeft wel weer gelijk gehad ,de best bekeken talkshow op dit moment en die Kraay mis ik echt niet .

Wat is die Derksen een hondelul laat die gewoon oprotten.
Het wordt op deze wereld tijd dat al die ouwe lullen en dictators opdonderen

Als ik Dersken was zou ik kotsen van die Gijpje

Johan wil een actualiteiten programma maken met mensen die een inhoudelijk inbreng hebben, met kennis van zaken. Daar passen Kieft,Boskamp en ook Kraay niet in. Hoe ze de wacht zijn aangezegd, mn Kraay..verdiend niet de schoonheidsprijs, maar hij moest wel. Hij wilde geen half werk, gelijk door naar het nieuwe format…en hij heeft gelijk gehad. Rene en Genee doen dat beetje voetbal..en dat is prima.

Ik hou van programma’s met inhoud maar dat is niks voor Derksen,het was juist leuk met Kraai,Kieft en Boskamp die hoorde erbij. Derksen moet maar een programma’ voor oudere gaan presenteren