Het laatste showbizz nieuws

Johan Derksen, Shownieuws

Johan Derksen gaat gestraft worden voor uitspraken over Mark Rutte


derksen2

Het roerige water van het medialandschap kolkte weer eens flink toen Johan Derksen de altijd uitgesproken voetbalanalist een verbale uitglijder maakte over Mark Rutte. Zijn opmerking waarin hij de aftredende premier aseksueel noemde, heeft tot ophef geleid binnen zijn eigen kringen. Eveline Stallaert, huisseksuologe, zet dit recht in een vurig interview met Story, waarbij ze Johan’s woorden als “totale onzin” bestempelt.

“Aseksualiteit wordt vaak verkeerd begrepen als simpelweg geen liefde voor seks,” legt Eveline uit. Ze benadrukt dat het daadwerkelijk gaat om een geaardheid, waarbij iemand geen romantische gevoelens of seksuele aantrekkingskracht ervaart. “Het is ontzettend kwalijk dat deze misvatting over Rutte wordt verspreid.”

De seksuologe plant een krachtige boodschap voor haar volgende verschijning bij ‘VI’: “Dus als ik weer bij VI ben, zal ik Johan dat ook wel even vertellen.” Eveline’s bedoeling is duidelijk; ze wil deze misverstanden niet alleen corrigeren maar ook een bredere dialoog stimuleren over wat aseksualiteit werkelijk inhoudt.

De geruchtenmolen over Rutte’s privéleven, voortdurend gevoed door zijn status als eeuwige vrijgezel, lijkt volgens Eveline ook invloed te hebben op hoe hij zijn politieke en persoonlijke leven heeft kunnen stroomlijnen. “Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat hij een intense focus heeft. De liefde of een relatie zorgt voor afleiding, helemaal als er kinderen worden geboren.”

Eveline vindt het ook wijs dat Rutte’s seksuele voorkeur altijd een vraagteken is gebleven. “Op die manier geeft hij mensen geen reden voor invulling en blijft het gewoon open, wat het een non-onderwerp maakt.” Ze waarschuwt dat het gevaarlijk is om etiketten op iemand te plakken, omdat het onnodige speculatie uitlokt en mensen in hokjes drukt.

Terwijl de storm rondom Derksen’s uitspraken nog niet is gaan liggen, maakt Stallaert zich klaar om de kwestie aan te kaarten en hopelijk een einde te maken aan het rondbazuinen van ongefundeerde labels.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties