Het laatste showbizz nieuws

Linda de Mol, Shownieuws

Angela de Jong waarschuwt: ‘Bewaak je dochters als Jeroen Rietbergen verschijnt’


Nienke-Jeroen

Het was een uitzending om niet snel te vergeten: Angela de Jong, bekend om haar scherpe pen, nam het fel op tegen de advocaat van Jeroen Rietbergen tijdens een live-uitzending van “Renze”. Het gesprek escaleerde toen Angela zich uitsprak tegen de wijze waarop de advocaat het gedrag van Rietbergen besprak, iets wat zij als volstrekt onaanvaardbaar beschouwde.

“Wat mij afschuwelijk stoort, is de manier waarop die man over het slachtoffer praatte,” vertelde Angela de volgende dag in de AD Mediapodcast. Haar verontwaardiging was duidelijk voelbaar. “Hij probeerde Jeroen opzichtig wit te wassen. Dat druist in tegen alles waar ik voor sta.”

Angela, altijd klaar om haar mening te uiten was geschokt door de lichtzinnige houding van de advocaat ten opzichte van de ernstige beschuldigingen tegen Rietbergen, die door het Openbaar Ministerie niet vervolgd zal worden voor de beschuldiging van verkrachting van Nienke Wijnhoven. “Ze kunnen niet bewijzen dat er dwang is geweest. Dat vind ik wel enigszins opmerkelijk, gezien het leeftijdsverschil – zij was 19, hij 47 – dat op zich al iets zegt over de machtsverhoudingen,” merkte ze kritisch op.

Tijdens haar betoog in de podcast bleef Angela strijdlustig: “Wat blijft staan, is dat hij in die BOOS-aflevering negentien keer is aangeklaagd. De verhalen van jonge meisjes over ongewenste dickpics en ongepaste vragen zijn misselijkmakend.”

Haar conclusie over de morele staat van Rietbergen was vernietigend: “Misschien is het niet strafbaar, maar wel uiterst moreel laakbaar.” Angela’s woede was voelbaar toen zij verder ging: “En als die advocaat dan durft te zeggen dat er niets bewezen is en dat Hilversum niet kan wachten om weer met hem te werken, dan denk ik: je hebt er niets van begrepen.”

Angela sloot af met een duidelijke boodschap over de toekomst van Rietbergen in de mediawereld: “Moeders, hou je dochters thuis als hij in de buurt is.” Het gesprek in de AD Mediapodcast liet weinig twijfel over de standvastigheid van Angela de Jong in haar kritiek op hoe sommige mediapersoonlijkheden omgaan met serieuze beschuldigingen.

Deel deze juice!
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Die viezerik kan idd zijn gore handen niet van de vrouwen afhouden.
Beter om die gluiperd niet mee te nemen op de rode loper.
Iedereen kotst die kwal uit & ik zou me kapot schamen om met hem gezien te worden.😬🤢🤪🙄😝

Er zijn verschillende dingen aan de hand; de vermeende viezerik Jeroen Rietbergen is via Linda verbonden met de familie De Mol. Tevens was JR verbonden als muzikant bij een programma van John. Daarom is er klassenjustitie toegepast en is Vieze Jeroentje vrijgelaten wegens ‘ gebrek aan bewijs’. Zo gaat dat in Nederland anno 2024.

Zou die ook stiekem gekeken hebben toen Noa Vahle douchte ?
Tis en blijft toch vieze Jeroentje.